Böter för EIF och Jaro

Böter. EIF och Jaro får böter för incidenten i Ekenäs. Bild: Lina Enlund

Bollförbundet har dömt både Ekenäs IF och FF Jaro till böter för en incident i samband med division 1-matchen i Ekenäs. I EIF:s fall handlar det om böter på 500 euro.

När EIF spelade säsongens första match mot Jaro uppstod en uppmärksammad situation i början av matchen. En av de tillresta Jarosupportrarna ropade någonting rasistiskt till en EIF-spelare. Det ledde till att matchen avbröts för några minuter, men den kunde återupptas och fortsätta utan problem.

På tisdagen kom bollförbundets dom angående incidenten i Ekenäs. Jaro får böta 700 euro medan EIF får böter på 500 euro. Bollförbundet konstaterar att även om arrangörsföreningen EIF inte har kunnat förhindra incidenten så är EIF:s förebyggande åtgärder i samband med situationen så omfattande att straffet kan minskas.

På samma gång slår bollförbundet fast att ett rasistiskt beteende är ett allvarligt brott. Det innebär att för att EIF skulle ha klarat sig utan straff hade det krävts mer detaljerade och omfattande åtgärder under och efter matchen.

Mer läsning