Bollhallen ska stå klar om ett år – då flyttar tekniska kansliet in

Sjundeå bollhall renoveras och byggs om nästa år. För det mesta blir den nya versionen lika som i dag utom på en punkt: kommunala tjänstemän ska ha sina arbetsrum i hallen.

I projektplanen för förnyandet av Sjundeå bollhall står det att det går att placera tretton kontorsrum i andra våningen i södra ändan av hallen. Här kan man också bygga ett handarkiv, mötesrum och personalrum. Tanken är att tekniska kansliet flyttar dit då hallen står klar.

Tekniska kansliet finns nu i hyrda lokaler i det så kallade sparbankshuset i Sjundeå centrum. Hyran kostar kommunen 66 000 euro om året, pengar som kunde sparas om tekniska kansliet flyttade in i kommunens egna lokaler.

Den nya hallen ska enligt planen stå klar redan i oktober nästa år. I projektet ingår att riva en del av de gamla konstruktionerna, bygga nya i stället, och renovera vissa delar av den gamla hallen. Värmesystemet ska göras om så att det i framtiden går att koppla det till det jordvärmesystem som byggs för den nya skolan intill bollhallen. Läktaren blir lite mindre, så att man i stället för ett rum för till exempel gruppmotion. Gymmet och judosalen förblir som de är i dag.

Tekniska nämnden ska godkänna projektplanen för bollhallen vid sitt möte på tisdag. Om planen godkänns ska entreprenören väljas i januari och bygget inledas i maj.

Mer läsning