Bok om västnyländsk mat får pris

Lyckliga djur. Henrik Ekholm som har en djurgård i Nitlax är en av de som intervjuas i boken. Bild: Lina Enlund

Boken Smaka på Västnyland får pris som årets bästa nordiska måltidslitteratur.

Det är Svenska måltidsakademien som delar ut priset.

Den rikt illustrerade boken som handlar om närproducerad mat beskrivs som ett passionerat verk.

Slow Food Västnyland, som gett ut boken, vill visa var de unika grödorna och produkterna kommer ifrån.

Bitte Westerlund är redaktör för boken. I boken medverkar även andra skribenter och fotografer.

Syftet med bildverket är att göra västra Nylands rika matkultur känd.

- Vi ser en stor potential i matglada besökare från såväl vårt eget land som utomlands ifrån. Vi vill göra vår lokala matproduktion känd och eftertraktad, med Italiens Toscana som förebild, säger ansvariga utgivaren Diana Lindholm.

Boken har getts ut både på svenska och finska.

Mer läsning