Bli vän med en invandrarmamma!

I Västnyland ordnas med start på lördag två kurser för personer som vill bli kamratstöd till invandrarmammor. Bild: Suvi-Tuuli Kankaanpää

Är du intresserad av människor från andra kulturer? Mannerheims barnskyddsförbunds nyländska distrikt ordnar en kurs för personer som vill vara stödperson till en invandrarmamma.

Kursen som är gratis ordnas på Karis medborgarinstitut, Torggatan 8 klockan 10–15 på lördag. Också i Kyrkslätt ordnas en kurs. Det sker den 24 september klockan 10-15 på Luckan på Stationsvägen 3.

Till Kariskursen kan man anmäla sig till Marja Lind på adressen marja.lind@mll.fi eller per telefon senast i morgon, onsdag. Till tillställningen i Kyrkslätt är sista anmälningsdagen den 21 september.

På kursen får man en inblick i hur man kan hjälpa en invandrarmamma bli bekant med det finska språket och den finska kulturen.

Man försöker hitta en lämplig vän, det vill säga någon som bor i närheten och som har liknande intressen, till varje invandrarmamma.

Om man vill kan man engagera sina barn i verksamheten, för målet är att de nya vännerna ska träffa varandra i vardaglig miljö som i lekparker, på promenader, i butiker eller hemma.

Mer läsning