BK uppåt i tabellen

Rebecca Adolfsson i BK-målet var en av matchhjältarna på torsdagen. KyIF-spelaren i bakgrunden är Jessi Laasio. Bild: Thomas Sundström

Karislaget BK-46 går bra i FM-serien i damhandboll. Torsdagens bortaseger över jumbon Kyrkslätt IF med 28–24 betyder att BK steg upp till fjärde plats i tabellen.

– Det är skönt att vara där och vi får vara riktigt nöjda. Det här var en svår match för oss eftersom Sirja Lassinharju-Heinonen och Nicolina Nynäs båda skadade sig under träning i veckan, medan Jannica Kullberg är på resa. Vi hade ont om backar, men alla kämpade desto bättre, sade BK-tränaren Mathias Lindén.

KyIF kom till spel utan poäng, men med en bra match mot Dicken i bagaget. Efter en trevade start kom KyIF också i gång och steg till 15–15 i paus.

I början av andra halvlek höll KyIF:s fina spel i sig och två snabba mål gav 17–15. BK kom dock i gång – först steg Karislaget snabbt till 17–17 och från 19–19 gick man loss till 22–19.

Missad chans

Från det hämtade sig KyIF aldrig. Den sista chansen kom vid underläge 25–22 fyra minuter före slutet då BK:s nyckelspelare Alexandra Rönnberg och Erica Gustafsson inom loppet av tio sekunder drog på sig var sin två minuters utvisning. Perioden slutade dock 2–2 efter två solomål av BK:s Nicolina Fredriksson.

– Den sekvensen var ganska talande för den här matchen, vi kom inte upp till vår nivå och var alldeles för snälla, sade KyIF-tränaren Tomas Mecklin.

Bra insatser

BK vann till slut med 28–24 och hade planens två bästa spelare i Alexandra Rönnberg – som tog ett gigantiskt ansvar i andra halvlek – och Rebecca Adolfsson i målet. Också Linda Sjöblom var viktig, medan Nicolina Fredriksson steg fram när det behövdes.

– Men över huvud taget kämpade vi bra och fortsätter vi på det här sättet får vem som helst se upp. Samtidigt är det trots allt bra att vi nu får en paus så att vi hinner få med alla, sade Lindén.

I KyIF bättrade Janna Karlsson på i målet hela tiden och gav laget en chans att kämpa om segern. En motgång var däremot att landslagsmålvakten Suvi Erhovaara gjorde ett inhopp bara för att omgående dra på sig en knäskada. Av utespelarna var Johanna Degerth och Adriana Jakimova viktiga.

– Förstås fanns det bra saker och när vi spelar som vi ska löper det på fint. Men i dag var det inte vår dag, vi hade kunnat göra betydligt bättre ifrån oss, sade Mecklin.

KyIF: Adriana Jakimova 6, Johanna Degerth 6, Jessi Laasio 2+3, Fanny Axberg 4, Emmi Paajanen 1, Daniela Lindgård 1, Liisa Holopainen 1

BK-46: Alexandra Rönnberg 7, Erica Gustafsson 5+2, Linda Sjöblom 6, Nicolina Fredriksson 4, Mathilda Sandblom 3, Linda Melanen 1.

Mer läsning