BK tog första steget mot brons

En match kvar. Pamela Degerman (t.v.), Mathilda Sandblom och BK-46 har en bronsmedalj på lut. Bild: Jesper Sundström

Det var inte mycket som skilde BK-46 och GrIFK åt när den första bronsmatchen spelades i Grankulla. BK vann med 23–17 och har ett bra utgångsläge inför returmötet på lördag.

Efter att ha förlorat respektive semifinalserie med 3–0 drabbade BK-46 och Grankulla IFK samman på torsdagskvällen. Det handlade om den första av två bronsmatcher mellan lagen och medaljen går till det lag som sammanlagt gör mest mål.

Vid ett oavgjort totalresultat är det mängden bortamål som avgör. BK fick en bra start på matchen och i den elfte minuten gjorde Alexanda Rönnberg 5–2. Glädjen blev inte långvarig för GrIFK kvitterade snabbt, men Rönnberg tog tillbaka ledningen åt BK.

Inget av lagen klarade av att rycka i första halvleken och i paus ledde BK med 9–8.

– Spelmässigt var första halvleken jämn. Visst kan det ha påverkat spelarna då det i slutändan är det sammanlagda resultatet som avgör. Vi hade ändå talat om det och jag tyckte inte att det var ett problem, säger BK-tränaren Thomas Holmberg.

GrIFK tog ledningen – BK svarade

Halvvägs in i andra halvleken rymde GrIFK till 15–12 och hade med andra ord en bra chans att ta kommandot i matchen.

Det klarade hemmalaget inte av att göra och i stället vaknade BK på allvar. 15–12 blev 16–16 och då återstod det tio minuter att spela. Gästerna nöjde sig inte med det utan fortsatte att mala på och under slutminuterna drog BK upp en lucka.

– Vi hade tio dåliga minuter där ingenting fungerade och GrIFK tog ledningen. Efter det hittade vi tillbaka till vårt spel, säger Holmberg.

BK vann till slut med 23–17 och har ett bra utgångsläge inför lördagens match som spelas i Karis.

– Inför matchen visste vi att vi hade bra chanser att vinna. Nu gjorde vi det svårt men jag är nöjd med att laget svängde underläget i andra halvleken till seger, säger Holmberg.

Flera spelare steg fram

Hos BK var Pamela Degerman effektivast i anfallsväg med sina sju mål, men Holmberg lyfter också fram andra spelare.

– Egentligen kom inte Pamela upp på sin högsta anfallsnivå. Det var i stället andra spelare som klarade av att stiga fram, till exempel Nicolina Fredriksson gjorde två viktiga mål och även Elin Löf var bra.

Holmberg säger också att försvarsspelet fungerade bra och att BK klarade av att stoppa GrIFK.

– I målet fortsatte Johanna Terlinde att spela stabilt och hon hade flera räddningar.

GrIFK-BK-46 17–23 (8–9)

BK-46: Pamela Degerman 5+2, Linda Sjöblom 3, Elin Löf 3, Alexandra Rönnberg 3, Nicolina Fredriksson 2, Jannica Kullberg 2, Emilia Holmberg 0+2, Mathilda Sandblom 1