BK steg till oavgjort

Faraz Ahadi och BK stig till 1–1 mot KIffen. Bild: Thomas Sundström

Ett mål på övertid av Stephen Obeng räddade en poäng för BK-46 i lördagens division 2-match mot Kiffen. Målet betydde 1–1 mot Kiffen,

Det blev alltså en poäng för BK i lördagens så viktiga match. Både BK och Kiffen återfinns på nedflyttningsplats inför matchen, men det oavgjorda resultatet betyder att BK har kontakt med lagen framför sig.

– Förstås var det viktigt att vi tar en poäng i dag, men nog var det ju segern vi var ute efter, sade BK-tränaren Babatunde Wusu.

Kiffen tog nu ledningen i första halvlek efter en snabb spelvändning. BK hade först en öppen chans, men Kiffen fick bollen och kunde kontra. Målskytt var Kron Rexhepi.

Sen kvittering

I andra halvlek hade BK sedan mycket boll, men bortsett från Italos öppna läge knappt förbi hade man få chanser. Två minuter på övertid steg dock Stephen Obeng fram och hans 1–1-mål kan ännu visa sig vara synnerligen viktigt.

Oben tillhörde nu BK:s nyckelspelare tillsammans med David Tyler. Nya målvakten Gerson Lima spelade också säkert.

– Gerson hämtar ju framför allt med sig trygghet till laget, säger Wusu.

Tillägg?

Lina kom nu till BK för några veckor sedan. Och det kan vara aktuellt med ännu mera förändringar.

– Vi har ett ungt lag och det är viktigt att våra spelare kan utvecklas. Samtidigt behöver vi några tillägg och när vi har dem på plats tror jag att det ser bra ut, sade Wusu.

– Men oberoende känns det som om vi är på rätt väg, sade han vidare.

BK-46–Kiffen 1–1 (0-1)

BK-46: Gerson Lima; Teemu Lammi, Stephen Obeng, Tyler David, Otto Hirvonen; Vili Helenius (45. Alexander Malmberg), Johannes Saarinen (76. Egzon Avdi), Okodugha Sunday, Faraz Ahadi, Mergim Bushi (42. Italo); Matias Astrada..