BK slog HIK utan problem

Stopp. Linus Sandblom och Hicken gjorde vad man kunde mot BK-46. Bild: Kenth Österberg

Karislaget BK-46 tog en lika enkel som väntad seger i herrhandbollens FM-liga på söndagskvällen. I Hangö hade inte HC HIK mycket att säga till om då BK vann med 37–20.

Söndagens match mellan Hickan och BK-46 blev aldrig spännande. Precis som väntat var det BK som tog kommandot från start och gick upp i en klar ledning. I den sjunde minuten ledde gästerna med 6–1 och Hicken hade svårt i anfallsspelet.

Laget passade bollen mellan varandra men klarade sällan av att forcera BK:s försvar. Och då Hicken väl tappade bollen så ställde BK om snabbt och gjorde oftast mål på sina chanser. BK ledde vid ett par tillfällen med tio mål i den första halvleken och när lagen gick till pausvila var BK:s ledning uppe i 19–8.

– Precis som i den senaste matchen så började vi dåligt, jag vet inte riktigt varför de första minuterna såg ut som de gjorde. Vi hade för stor respekt för spelare som Andreas Rönnberg och Oscar Kihlstedt, säger Hickens Mathias Sandblom.

– Vi fick matchen dit vi ville och klarade av att rycka snabbt. Det är inte alltid enkelt att komma laddad till sådana här matcher men man måste ändå klara av att ta det hela på allvar, säger å sin sida Andreas Rönnberg.

BK lättade på gasen

Kanske spelade det in att BK skall möta serieledande Cocks på onsdag, för Karislaget sänkte tempot i den andra halvleken mot Hicken. Någonting som betydde att hemmalaget fick lite mera att säga till om, men samtidigt fanns det inte längre särskilt mycket att spela om vid det tillfället.

– Vi blev lite irriterade och vår nivå sjönk. Det är bara så att de spelare som kanske inte får så mycket speltid annars, måste förstå att man skall ge allt då man väl får en del minuter, säger Rönnberg.

BK vann till slut matchen med 37–20 och kan nu fokusera på onsdagens match mot Cocks. Rönnberg säger att hans lag är redo för att möta tabellettan.

– Förstås är det en annorlunda utmaning att möta Cocks och vara tvungen att spela för fullt. I dag kom vi undan med en prestation där vi nådde upp till 60 procent av vårt kunnande.

Också Hicken är i elden på onsdagskvällen då Grankulla IFK väntar på bortaplan.

– Vi har förlorat två gånger mot dem i år, en gång i cupen och en gång i serien. När vi mötte dem i cupen var det inte mycket som stämde men i serien gick det helt okej, säger Mathias Sandblom.

HC HIK-BK-46 20–37 (8–19)

HC HIK: Mathias Sandblom 4, Fredrik Karlsson 4, Linus Sandblom 3, Romeo Nyberg 3, Jonathan Manner 2, Robert Bäckman 2, John Winberg 1, Oliver Nordlund 1

BK-46: Topias Laine 7, Maksym Biegal 6, Linus Lindberg 5, Andreas Rönnberg 4, Oscar Kihlstedt 3, Kenneth Dahlberg 3, Linus Löfgren 2, Albert Lindholm 2, Alex Lignell 2, Miska Henriksson 2, Janis Selge 1