BK kunde inte rå på Cocks

Bröderna Nico (t.v.) och Andreas Rönnberg möttes i Karis på lördagen. Segern gick Nico Rönnberg och Cocks. Bild: Lina Enlund

Det var inget fel på inställningen, men ingenting hjälpte. BK-46 fick ge sig i lördagens toppmatch i FM-ligan i handboll då Cocks vann i Karis med 38–24.

Det var seriens två bästa lag som möttes i Karis inför välfyllda läktare och BK kom också välmotiverat till spel. Men det hjälpte inte, matchen slutade i en förlust med fjorton mål.

– Cocks är mycket starkt och har en så bred bänk att man kan byta hur mycket som helst. För att vi skall ha en chans måste vi ha en dag när allt går vår väg, sade Oscar Kihstedt i BK-46.

Men så var inte fallet på lördagen. Efter sju minuter ledde i stället Cocks med 5–1 sedan BK stått för flera missar.

– Och då blev det förstås svårt. Sedan när Cocks fick en bekväm ledning kunde man ganska enkelt bevaka den, sade BK-tränaren Teddy Nordling.

Laddat Cocks

Cocks som haft en fin höst kom också välmotiverat till spel. Kirill Morozov var mycket säker i målet och det öppnade i sin tur för kontringar.

– Vi hade en fin laddning i dag och fick matchen dit som vi ville. BK är svårslaget i Karis, men vi klarade av matchen bra, sade Nico Rönnberg som gjorde nio mål för gästerna.

Cocks ledde med sju mål i paus och det visade sig räcka till. BK steg i början av andra halvlek ännu till 14–19 och 16–21, men fick aldrig verklig kontakt. I slutet kunde sedan Cocks utöka ledningen ordentligt och vann med 14 mål.

– Vi väger för lätt och så spelade Cocks målvakter riktigt bra, sade Oscar Kihlstedt.

BK kämpade

I Cocks handlade det mycket om Morozov i målet, samt Nico Rönnberg och Teemu Tamminen framåt. I ett välkämpande BK gjorde man vad man kunde – Oscar Kihlstedt, Andreas Rönnberg och Alex Lignell drog alla tunga lass, medan André Udd steg fram med sitt fördomsfria skytte.

BK går nu till julvila som tabelltvåa. Skillnaden till obesegrade Cocks är sex poäng.

– Det är förstås aldrig roligt att förlora, men som helhet har vi haft en bra höst. Det är bara att fortsätta härifrån, sade Oscar Kihlstedt.

BK-46: Alex Lignell 6, Andre Udd 4, Oscar Kihlstedt 4, Ben Weber 3+1, Andreas Rönnberg 3, Linus Sjöman 2, Robin Karlsson 1

Cocks: Nico Rönnberg 9, Teemu Tamminen 5+3, Aliaksandr Bachko 5, Tiago Oliveira Da Silva 4, Juri Lukyanchuk 4, Vitalie Nenita 3, Andrei Novoselov 2, Jani Tuominen 1, Robin Sjöman 1, Andrei Kaliarovich 1. 

Mer läsning