BK höjde nivån och slog GrIFK

Seger. Mikael Källmans BK-46 gick vidare i cupen. Bild: Thomas Sundström

När GrIFK och BK-46 gick till pausvila i Grankulla ledde BK med tre mål. När matchen var över hade Karislaget vunnit med tio mål.

På onsdagskvällen var det dags för säsongens första tävlingsmatch för BK-46. Det handlade om en cupmatch som spelades mot Grankulla IFK. BK kom till bortamatchen utan bland annat viktiga Oscar Kihlstedt och i paus ledde Karislaget med 17–14.

– Inledningen var dålig av oss och vi jobbade inte bakåt tillräckligt bra. Samtidigt lyckades vi inte göra det vi ville i försvaret, säger BK-tränaren Mikael Källman.

Enligt honom höjde BK sin nivå efter paus och när matchen var över hade BK vunnit med 33–23. Källman säger att BK kunde ha vunnit med större marginal, men laget brände en del chanser i slutet.

På söndag möts BK och GrIFK på nytt – då är det dags för säsongens första seriematch. Källman anser att det var bra att BK inte vann med större marginal än vad laget gjorde på onsdag.

– I så fall skulle vi kanske underskatta GrIFK på söndag. Vi gjorde ingen toppmatch i dag och det är vi medvetna om. Men förstås var det roligt att få öppna tävlingssäsongen i Finland.