BK förlorade med tennissiffror

BK och Italo förlorade. Bild: Thomas Sundström

BK-46 lyckades inte få till en kursändring i herrfotbollens division 2. På fredagskvällen blev det en 6-0-förlust på bortaplan mot FC Honka/Akatemia.

Säsongen har inte börjat bra för BK-46. Efter segern i första omgången har BK nu spelat fem raka matcher utan att ta tre poäng. Under den tiden har BK förlorat fyra matcher och en gång spelat oavgjort. Den sista matchen i den inte så imponerande raden gick mot Honka/Akatemia på fredagskvällen.

BK hade förmodligen hoppats på en bättre start, men det fick laget inte. Ahadi Mosawer gjorde 1-0 i sjunde minuten. Bara några minuter senare stod det 2-0 på tavlan och i 22:a minuten ledde Honka med 3-0. Matchen var med andra ord över innan den hade börjat.

Det gjordes inte flera mål förrän paus, men däremot gjorde BK:s tränare Babatunde Wusu två byten. I 19:e minuten fick Okodugha Sunday lämna planen till förmån för Italo och efter en halvtimme byttes Markus Broman in. Då fick Matias Astrada hitta en plats på avbytarbänken.

- Det var en dålig match i dag. Vi släppte in tre mål under de 20 första minuterna och det var förstås inte alls hur vi ville att matchbilden skulle se ut. Enligt mig fanns det två orsaker till att det gick så här, kollektivt sett var vi inte bra och spelarna gjorde för många misstag, säger Wusu.

Stor skillnad

Med ungefär 20 minuter kvar att spela gjorde Honka 4-0 och under de avslutande minuterna rann siffrorna i väg och BK förlorade till slut med 6-0.

- Vi försvarade inte alls bra i dag och Honka gjorde nästan mål på varje chans, säger Wusu.

BK genomgick stora förändringar inför den här säsongen, både på och utanför planen. Wusu presenterades visserligen som ny tränare i ett tidigt skede, men spelarnyheterna lyste med sin frånvaro under vintern. När laget väl var ihopskrapat var det inte mycket tid kvar förrän serien började. Det tar helt enkelt tid att spela ihop ett lag och är man tvungen att göra det under de inledande omgångarna - i stället för under försäsongen - kan det också se ut så här.

- Jag håller med om att vårt lag blev färdigt i ett sent skede. Vi har spelat bra i vissa matcher, men inte gjort lika bra ifrån oss i följande. Vårt stora problem är att skillnaden mellan våra bra matcher och våra dåliga matcher är för stor, säger Wusu.

Jobbigt läge

Efter sex spelade matcher är BK nästsist i tabellen med fyra poäng. Tabelljumbon HJS Akatemia har skrapat ihop tre poäng på fem matchen, men lagets sjätte omgång visslas igång på lördag kväll. Då står tabelltvåan SalPa för motståndet och skulle HJS ta en skrällseger betyder det alltså att BK plötsligt är sist i tabellen.

BK spelar följande match nästa söndag och då kommer HIFK/2 till Karis. Helsingforslaget har tagit fem poäng på sex matcher. Det är alltså en match BK borde vinna om laget hoppas klättra i tabellen.

- Det är en viktig match och spelarna ser fram emot att spela på hemmaplan. Vi hade ett möte efter matchen i dag där vi talade om hur vi skall vända på det här. Och jag såg verkligen att spelarna är måna om att komma tillbaka starkare , säger Babatunde Wusu.

Honka/Akatemia-BK-46 6-0 (3-0)

BK-46: Jere Jauhiainen; Teemu Lammi, Tyler David, Cherif Ndiaye, Otto Hirvonen; Stephen Obeng, Okodugha Sunday (19. Italo), Faraz Ahadi (79. Vili Helenius); Mergim Bushi, Matias Astrada (30. Markus Broman), Simon Lawrence