BK föll tungt

Mål igen. Daniel Jackson har visat sig vara en viktig BK-kugge. Bild: Jesper Sundström

BK-46 är i desperat behov av poäng om laget vill hållas kvar i division 2. Därför var det extra jobbigt att det just var mot jumbokollegan HIFK/2 som Karislaget inkasserade en förlust.

BK-46 var på poängjakt i Helsingfors på fredagskvällen. HIFK/2 väntade på andra sidan av planen och inför matchen hade båda lagen 14 poäng – båda två återfanns under nedflyttningsstrecket. Matchen började dåligt för BK och i tionde minuten ledde HIFK med 1–0 efter ett mål av Tuukka Kurki. 13 minuter senare var det dags för 2–0, nu lyckades Joakim Äärilä överlista Gerson Lima i Karismålet.

– Vi började dåligt och spelade slappt, tack vare det kunde HIFK ta ledningen med 2–0, säger BK:s tränare Babatunde Wusu

BK svarade snabbt genom Daniel Jackson som verkar vara en lirare man kan lita på. Han har gjort mål i sina tre första matcher för BK. HIFK höll ledning till paus och BK låg även under med ett mål en bra bit in i andra halvleken. Till slut lyckades Egzon Avdi kvittera och då återstod det ungefär tio minuter att spela.

– Jag är stolt över att laget klarade av att komma tillbaka. Vårt problem under säsongen har varit att det är för stor skillnad mellan våra bra och våra dåliga sekvenser. Vi måste förstås fundera på varför det är så. En möjlighet är att vi ibland har varit tvungna att variera mycket i startelvan, säger Wusu.

BK verkade gå mot ett poäng men i det absoluta slutskedet gjorde HIFK 3–2 efter en frispark och BK förlorade med samma siffror.

– Förstås är vi mycket besvikna efter det här och det är tungt med tanke på att det inte är första gången som vi förlorar så här. HIFK:s mål kom vid en jobbig tidpunkt för vi hade inte tid att reagera. Det återstår ännu några matcher och vi är medvetna om vad som är på spel, säger Babatunde Wusu.

HIFK/2–BK-46 3–2 (2–1)

BK-46: Gerson Lima; Otto Hirvonen, Lucas Mondino, Tyler David, Teemu Lammi; Mergim Bushi, Simeon Lawrence, Ben Koyate (47. Egzon Avdi), Vili Helenius (34. Stephen Obeng), Boubacar Kinda; Daniel Jackson