BK åkte på stryk: "Vi förlorade på små misstag"

Förlust. Vili Helenius blev inbytt mot BK-46, men någon upphämtning mäktade laget inte med. Bild: Thomas Sundström

Efter att ha tagit en seger i förra omgången vädrade BK-46 morgonluft. Tisdagens bortamatch mot topplaget MuSa blev ändå för svår och BK förlorade.

BK:s säsong har varit tung. Laget har endast tagit två segrar – i den förra omgången och i säsongens första match – och på tisdagskvällen kom följande motgång. I Björneborg var MuSa bättre med 2–0. Samtidigt måste man ta i beaktande att MuSa låg på andra plats i tabellen inför matchen. BK var som bekant nästsist.

Hemmalaget gjorde 1–0 i 24:e minuten och lagen avslutade första halvleken med samma resultat på tavlan. Med dryga tio minuter kvar att spela gjorde MuSa 2–0 och BK klarade inte av att komma i kapp.

– Jag är stolt över hur laget spelade och det är smärtsamt att vi förlorade. MuSa gjorde mål på en frispark och på en straff, vi förlorade på små misstag, säger BK:s tränare Babatunde Wusu.

Han berättar också att det fanns flera positiva saker i BK:s spel. Till exempel lyfter han fram speluppbyggnaden.

– Bollen gick bra från målvakten till försvaret och vidare till mittfältet. Men sedan hade vi svårt att skapa chanser, det handlade ändå inte om att killarna inte skulle ha kämpat.

Wusu säger också att man ska komma ihåg att BK har ett ungt lag.

– Det gäller till exempel i anfallet, men det är helt klart att vi måste jobba på det offensiva spelet. När vi tappar bollen i anfallet är vi sårbara för motståndarnas kontringar.

Viktig match

I och med förlusten är BK fortfarande nästsist i serien med åtta poäng. Med tanke på eventuella förhoppningar om att undvika nedflyttning blir lördagens hemmamatch mot FC Kiffen viktig. Helsingforslaget har nio poäng. Kiffen ligger på tionde plats i tabellen och är alltså en placering ovanför BK.

Dock är båda lagen, tillsammans med jumbon HJS Akatemia, på fel sida om nedflyttningsstrecket.

– Det är en viktig match och nu glömmer vi dagens resultat. Spelarna taggade för lördagens hemmamatch, säger Babatunde Wusu.

MuSa-BK-46 2–0 (1–0)

BK-46: Gerson Lima; Teemu Lammi, Stephen Obeng, Tyler David, Otto Hirvonen; Simon Lawrence, Johannes Saarinen, Okodugha Sunday; Faraz Ahadi (87. Mete Tarakci), Egzon Avdi (80. Alexander Malmberg), Italo (69. Vili Helenius)