BK-46 tog viktig seger

Målskytt. BK lyckades näta tre gånger mot FC Jazz.Vili Helenius stod för ett mål. Bild: Thomas Sundström

BK-46 har haft en tung fotbollssommar och låg på sista plats i tabellen inför lördagens bortamatch mot FC Jazz. Då tog sig Karislaget samman och vann med klara siffror.

I förra omgången åkte BK på en tung hemmaförlust. Då vann KaaPo i slutsekunderna. BK:s tränare Babatunde Wusu säger att det som hans lag lärde sig av hemmaförlusten hjälpte spelarna att besegra Jazz på lördagen.

– Efter matchen mot KaaPo såg jag besvikna spelare och supportrar. Vi talade mycket efter det och vi bestämde oss för att hitta glädjen i vårt spel, säger han.

Någonting som laget bevisligen hade gjort lagom till bortmatchen mot Jazz. En match där det var BK som gjorde kvällens första mål. Ben Koyate förde upp BK i 1–0 i den 33:e minten. Tio minuter senare gjorde nyförvärvet Daniel Jackson 2–0 – ställningen var densamma i paus.

– Ett stort tack till vår lagledning för att Daniel har kommit hit. Daniel är en viktig pusselbit i vårt lagbygge och nu har vi äntligen en riktig anfallare. Det har vi saknat hela säsongen, säger Wusu.

Ett tredje BK-mål

Matchen var ungefär en timme gammal när BK gjorde sitt tredje och kvällens sista mål. Vili Helenius lyckades näta. BK vann alltså med 3–0 och tog tre viktiga poäng med tanke på att hållas kvar i serien.

– Den stora skillnaden i dag jämfört med förlusten mot KaaPo var att vi inte gav motståndarna lika mycket ytor att löpa på. Men det var också någonting som vi hade talat mycket om.

För tillfället är BK nästsist med 13 poäng, men tabellen är mycket jämn. Utöver BK ligger också HJS Akatemia och HIFK/2 under nedflyttningsstrecket. Alla har 13 poäng. KäPa och FC Kiffen som ligger på platserna strax ovanför strecket har 15 poäng. Med andra ord är en seger just nu lika välkommen som en förlust är ödesdiger.

Wusu säger att BK:s fokus ligger på att hållas kvar i serien. Men däremot är han något svävande på frågan om BK strävar att hållas kvar med den trupp man har till sitt förfogande eller om det är flera spelare på ingång.

– Det viktiga är att vi ser till att BK spelar division 2-fotboll nästa år. Truppen har genomgått stora förändringar jämfört med tidigare och det är en faktor man skall ta i beaktande.

FC Jazz–BK-46 0–3 (0–2)

BK-46: Gerson Lima (90. Tom Grönroos); Otto Hirvonen, Tyler David, Ben Koyate, Teemu Lammi; Mergim Bushi, Simeon Lawrence, Markus Broman (88. Mete Tarakci), Vili Helenius; Boubacar Kinda (94. Nicholas Grönblom), Daniel Jackson