BK-46 tillbaka på rätt spår efter cupmissen

Viktig roll. Sebastian Säkkinen gjorde tio mål när BK-46 vann mot Atlas. Bild: Thomas Sundström

Sebastian Säkkinen spelade en stor roll mot sin gamla klubb Atlas. Säkkinen gjorde tio mål när BK-46 vann lördagens match med klara siffror

I onsdags förlorade BK sin hemmamatch i cupen mot Helsingfors IFK och på lördagen var det dags för en seriematch mot Atlas. Med tanke på missödet i cupen ville BK säkert visa att förlusten inte var någonting annat än en tillfällig motgång.

– Förstås var det viktigt att vi kunde vinna i dag på grund av den senaste matchen. Vi var frustrerade efteråt för att vi hade missat så många lägen. Jag har egentligen aldrig sett en liknande match som den i onsdags, säger BK-tränare Mikael Källman.

Det dröjde en stund i Vanda innan BK klarade av att rycka men till slut drog gästerna upp en lucka. Karislaget ledde med 7–6 halvvägs in i första halvleken och när lagen gick till pausvila var ställningen 16–8 till BK:s fördel. BK fortsatte på samma spår i början av andra halvleken och bevakade sin åttamålsledning.

– Det började motigt i första halvleken men vi bättrade på hela tiden. Försvaret höll bra och efterhand gjorde vi mål på våra kontringar, framför allt på våra halvkontringar, säger Källman.

Rönnberg lämnade planen

Med ungefär 20 minuter kvar av matchen hade Atlas en sekvens där laget reducerade BK:s ledning till fyra mål, men närmare än så kom inte hemmalaget. BK tog tillbaka kommandot och när matchuret visade 53.07 gjorde Sebastian Säkkinen BK:s 28:e mål. Vid det tillfället hade Atlas nätat 20 gånger.

När matchen var över en stund senare hade BK vunnit med 29–23 – Säkkinen gjorde tio av gästernas mål. Men BK hade också fyra spelare som gjorde fyra mål per man. De var Andreas Rönnberg, Linus Lindberg, Alex Lignell och Oliver Nordlund.

– Andreas Rönnberg fick lämna planen i början av andra halvleken och det ledde till att vårt försvar plötsligt var ungt och inte lika rutinerat. Dessutom saknade vi ju Oscar Kihlstedt och vi behöver honom. Vi blev helt enkelt passiva en stund, säger Källman.

BK:s säsong forsätter på lördag och då kommer HC HIK till Karis. Då kan eventuellt Oscar Kihlstedt vara aktuell för spel. Källman säger att Kihlstedt återvänder till laget nästa vecka. Det är också möjligt att BK har en ny spelare med mot Hangölaget.

Under den senaste tiden har en rysk högerback tränat med Karislaget.

– Det stämmer och vi får se hur det blir med honom. Det dyker nog upp ett besked om det blir klart, säger Mikael Källman.

Atlas–BK-46 23–29 (8–16)

Sebastian Säkkinen 10, Andreas Rönnberg 4, Linus Lindberg 4, Alex Lignell 4, Oliver Nordlund 4, Robin Sjöman 1, Victor Westerlund 1, Albert Lindholm 1