BK-46 slog ut SIF

Seger. BK slog ut SIF i två raka matcher och är klart för semifinal Bild: Jesper Sundström

BK-46 är klart för semifinal i damhandbollens FM-liga. BK besegrade SIF med 27–21 i Sjundeå

Sjundeå IF och BK-46 drabbade samman i den andra kvartsfinalen på onsdagskvällen. Redan från start märktes det att BK kunde skicka SIF på sommarlov vid en seger, för Sjundeålaget var verkligen taggat. BK var inte sena att haka på det fysiska spelet och det ledde till flera hårda närkamper.

Det var heller inte mycket som skilde lagen åt i målväg men det var BK som ledde under stora delar av halvleken. Ledningen var ändå inte särskilt stor och SIF klarade alltid av att svara då laget behövde ett mål. Samtidigt missade laget flera fina lägen och hade det inte varit för Roosa Penttinen i målet kunde BK ha straffat SIF hårdare för lagets misstag.

– Sett över två matcher lyckades vi precis med det vi ville. Vi spelade bra både i försvaret och i anfallet, dessutom stoppade vi SIF:s Madeleine Lindholm, Valeriya Kirillova och Daria Kaganets på ett bra sätt, säger BK-tränaren Thomas Holmberg.

Gästerna ledde med 12–9 när första halvleken var över och i början av andra halvleken drog BK upp en avgörande lucka. BK tog ledningen med fyra mål och lyckades hålla undan även om SIF några gånger kom närmare.

Med andra ord påminde matchbilden om hur det såg ut i Karis i måndags. Också då avgjorde BK i början av andra halvleken.

– Både i dag och i måndags talade vi pausen om att vi måste orka springa. Vi märkte att SIF fick det tyngre och deras spelare orkade inte jobba hemåt. Det utnyttjade vi och dessutom blev SIF frustrerat, säger BK:s Pamela Degerman.

Då det återstod 15 minuter att spela ledde BK med 21–17 och tio minuter senare var ställningen 25–20. Vid det tillfället hade SIF åkt på ett par utvisningar och dessutom drog Daria Kaganets på sig ett onödigt rött kort.

– Efter paus blev spelet för individuellt och vi sköt från dåliga lägen. Vi hade samma problem i första matchen, säger SIF-tränaren Harry Wikström.

Semifinal väntar

För SIF är säsongen över och för BK väntar semifinalspel med start på onsdag. Då står grundserietvåan Dicken för motståndet. Ett lag som BK lyckades slå i fortsättningsserien men de regerande mästarna får nog ändå räknas som favorit.

– Nu får vi vila några dagar innan följande match och sedan skall vi gå in och njuta av att spela. Efteråt får vi se hur långt det har räckt, säger Pamela Degerman.

– Dicken är favorit men vi har ett stärkt självförtroende efter den här serien. Det är aldrig enkelt att avgöra en matchserie men flickorna skall ha en stor eloge för sin insats, säger Thomas Holmberg

SIF-BK-46 21–27 (9–12)

SIF: Fanny Axberg 0+5, Daria Kaganets 3, Corinna Jensén 3, Madeleine Lindholm 2, Valeriya Kirillova 2, Sara Falck 2, Matilda Sjöstedt 1, Pernilla Karlsson 1, Moa Wasström 1

BK-46: Pamela Degerman 7, Alexandra Rönnberg 6+1, Nicolina Nynäs 6, Linda Sjöblom 2, Elin Löf 2, Linda Melanen 1, Emilia Holmberg 1, Mathilda Sandblom 1