BK-46 och KyIF fick olika svar av Socis cup

BK-46 och Kyrkslätt IF testade formen i Karis under veckoslutet. Det gick bättre för det ena laget än för det andra, men båda två slog fast att det finns saker att jobba på.

Socis cup började i lördags och träningsturneringen avslutades ett dygn senare. Då hade både BK-46 och KyIF spelat fyra matcher. Kyrkslättlaget förlorade alla matcher men tränaren Tomas Mecklin poängterar att hans lag saknade flera spelare.

– Vi hade inte många bytesspelare och det berodde på att vi har skadade spelare. Dessutom har vi flera nya spelare i år och det kommer att ta tid innan vi har en gemensam linje.

Med det i bakhuvudet säger Mecklin att målet med turneringen var att hitta det egna spelet.

– I och med att vi har nya spelare så måste vi vänja oss vid att spela med varandra. En sådan här turnering – med flera matcher på kort tid – blir tung och dessutom extra tung när vi hade en tunn trupp. Jag är stolt över laget för att det orkade kämpa på.

Fula siffror

KyIF inledde turneringen med att förlora mot HIFK (39–14) och i den andra matchen blev det 32–14. Då var det GrIFK som vann. I tredje matchen vann GuIF från Sverige med 28–14 och i sista matchen drabbade KyIF och BK-46 samman. En match som arrangörsföreningen BK vann med 40–18. Även om resultaten så klart inte spelar någon större roll i en träningsturnering kommer man inte ifrån att BK:s segermarginal var stor.

– Turneringen var blandad för vår del men som helhet är jag nöjd. Framför allt är jag nöjd med hur vårt försvarsspel fungerade. Före turneringen hade vi med flit fokuserat mycket på anfallet, så det var glädjande att försvaret var så här bra, säger BK:s tränare Mathias Lindén.

I sin första match vann BK med 28–18 över GrIFK och i andra matchen blev det en uddamålsförlust med 23–22 mot GuIF. När det var dags att möta HIFK förlorade BK med 28–19 och i matchen mot KyIF var det alltså inget större snack om vilket lag som var bättre.

– Mot GuIF stod vi för den bästa försvarsinsats som jag någonsin har sett det här laget göra. Vi började bra mot HIFK men sedan hade vi en dålig sekvens där vi släppte in flera mål utan att själva näta. Också i andra halvleken hade vi en sådan period och det måste vi jobba på, säger Lindén.

Några veckor kvar

Socis cup var en bra möjlighet för lagen att se var de står med några veckor till seriestart. BK inleder säsongen med ett derby mot Sjundeå IF, medan KyIF möter de regerande mästarna Dicken i sin första match. Men innan det skall också lagen spela var sin cupmatch. KyIF möter Atlas i öppningsomgången och BK tar sig an Sjundeå IF.

– Vi har mycket att jobba på och eventuellt kommer vi att spela någon träningsmatch före säsongen börjar. Däremot kan jag inte berätta om vi ännu söker efter nya spelare, säger Tomas Mecklin.

Lindén konstaterar att BK:s spel ser bra ut, men tränaren säger att det finns moment att slipa på. Han är heller inte överraskad av att hans lag redan i det här skedet klarade av att spela så här.

– Vi tror verkligen på vårt eget spel och spelarna har visat prov på en bra inställning. Dessutom har också våra nya spelare kommit in i laget på ett bra sätt.

Några dagar innan den första matchen i Socis cup sade Lindén att BK vill hålla ett högt tempo i anfallet och att skjuta från flera positioner. Med facit i hand slår han fast att laget gjorde de saker som spelarna har jobbat på i offensiven.

– Det tycker jag att vi klarade av. Ett bra exempel på det är att vi i hade elva olika målskyttar i en av matcherna.