BK-46 lämnade SIF bakom sig i slutet

Hård kamp. Corinna Jenséns (i mitten) SIF inkasserade en bortaförlust mot Linda Melanen (t.v.), Anu Riksman och deras BK-46. Bild: Jesper Sundström

BK-46 och Sjundeå IF bjöd på en jämn handbollsmatch i damernas FM-liga på lördagskvällen. Men till slut var det BK som vann med 29–22.

Även om BK vann med sju bollar så var matchen jämn och det var först under de avslutande minuterna som Karislaget på allvar rymde. Med dryga tio minuter kvar att spela var ställningen 21–21 men i den 56:e minuten ledde BK med 25–21.

– Jag vet inte riktigt vad som hände, plötsligt drog BK upp en lucka. Men jag tycker inte att de är mycket bättre än oss, men visst märker man att vi ännu letar efter vårt lagspel. Det har ändå blivit bättre, säger SIF:s Pernilla Karlsson.

BK vann till slut matchen med 29–22 och en bidragande orsak var att flera spelare lyckades på ett bra sätt i målskyttet. Tre spelare nätade fyra gånger var medan två stycken noterades för fem mål per man.

Inför lördagens match, hade BK:s Pamela Degerman varit sitt lags bästa målskytt i varje seriematch. Må vara att hon i några av kamperna har delat titeln med en lagkamrat. Mot SIF noterades hon endast för tre mål, men Degerman tycker det är bra att också de andra stiger fram.

– Vi har drygt 19 spelare i truppen med målvakterna inräknade, så det kan det inte endast handla om ett fåtal spelare. Förstås är det viktigt att flera stycken kan stiga fram, säger hon.

Jämn start

Matchen mellan de två västnyländska konkurrenterna körde i gång klockan 17.30, en dryg timme efter att de båda föreningarnas herrlag hade drabbat samman i samma hall inför 610 åskådare.

Dammatchen i sin tur lockade 189 ögonpar. Det är så klart synd att en potentiell handbollsfets avbryts halvvägs på grund av en för lång väntetid mellan matcherna. Kanske skulle det vara en idé att inleda dammatchen snabbare i fortsättningen?

Oberoende så rivstartade BK matchen och gick snabbt upp i 4–0. Gästerna kom ändå tillbaka, kvitterade och i fortsättningen var det jämnt. Men med ett undantag, så var det ändå BK som ledde genom hela halvleken och i paus var ställningen 15–13 i hemmalagets favör.

– SIF spelade som vi hade väntat oss och vi visste att de vill skapa skottlägen för Madeleine Lindholm och Valeriya Kirillova. Vi klarar ändå av att genföra vårt spel och till exempel går vi bra in i situationerna, säger Degerman.

Trots den täta bevakningen av Lindholm klarade hon ändå av att göra sex mål, lika många som Karlsson. Kirillova noterades däremot för två fullträffar.

– Vi borde kanske ha spelat mera som ett lag i dag och där har vi saker att jobba på. Vi har inte spelat särskilt länge med varandra och till exempel jag kom ju med en vecka innan serien körde i gång. Men som jag redan sade, det har blivit bättre, säger Pernilla Karlsson.

KyIF förlorade

Också Kyrkslätt IF var i elden på lördagen. Bortamatchen mot Helsingfors IFK gick ändå som väntat då HIFK vann med 38–20.

I paus var ställningen 24–8.

– Matchen avgjordes i den första halvleken då vi inte hängde med, säger KyIF:s tränare Tomas Mecklin.

Mer läsning