BK-46 körde över HC HIK

Bekanta lag. Oliver Nordlund gjorde två mål mot sin tidigare klubb. Bild: Thomas Sundström

Karislaget BK-46 tog en enkel seger i handbollens FM-liga då man i lördagens hemmamatch krossade gästande HC HIK från Hangö med 31-16 (13-4). BK:s segerrecept denna gång var ett rörligt och bra försvar i första halvleken.

BK kunde vila nyckelspelarna Andreas Rönnberg och Robin Sjöman, utan att det egentligen märktes alls. En stor bidragande till detta var ett ytterst anemiskt HC HIK som verkade ha förlorat matchen redan innan den började.

– Efter den lovande insatsen senast mot GrIFK, var den här matchen ett platt fall. Av någon orsak trodde spelarna inte alls på sig själva och stundtals var vi så dåliga att man nästan skämdes. Kanske är det så att vi lider av ett lillebrorskomplex då vi möter BK, analyserar Hangötränaren Petter Forsström.

Lovande debut

Då motståndet var så pass svagt, kunde BK-tränaren Mikael Källman ge speltid åt hela truppen. Glädjande nog var lårskakade Oscar Kihlstedt tillbaka och han blir givetvis mycket viktig för BK i fortsättningen.

De flesta blickarna fick ändå lagets nya ryska förstärkning, vänsterhänte Viktor Gruzinskii. Nu var motståndet av lätt kaliber, men han visade definitivt att BK kan ha mycket glädje av honom. Som västerhänt back ger han anfallsspelet många nya dimensioner. Dessutom verkar han vara duktig i försvaret, kunna ge osjälviska passningar och avsluta distinkt. Som grädde på moset är han en positiv och social person, trots att han tillsvidare saknar ett gemensamt språk med de nya lagkamraterna.

– Jag har senast spelat en handbollsmatch i april, så visst hade jag problem med spelkänslan och tempot i dag. Men jag ska jobba hårt för att komma ikapp de övriga och jag kan lova mycket bättre takter senare under säsongen.

– Trots allt är ju spelet i grunden detsamma överallt i världen, men visst är det utmanande då jag kommit till ett nytt land, en ny stad och ett nytt lag. Jag känner inte mina lagkamrater ännu, men visst har jag känt mig mycket välkommen i BK ända sedan första sekunden, berättar en glad Viktor Gruzinskii.

Ungdomarna vill ha speltid

BK avgjorde matchen direkt under första kvarten då man helt och hållet fick stopp på gästernas Nikola Zujic och då de övriga inte hade en chans mot ett rörligt BK-försvar. Efter 25 minuter stod spelet 11-2 och i paus 13-4.

Som så ofta då matchen avgjorts i första halvleken, blev det betydligt mindre intensivt i den andra. Speciellt försvarsspelet tappade gnistan markant. BK kunde lufta hela sitt manskap och glädjande nog visade det unga gardet att det vill ha speltid även i fortsättningen. Spelare som Linus Sjöman, Miska Henriksson och målvakten Oscar Snellman gjorde riktigt bra insatser.

De övriga stod för jämna insatser med extra plus för Viktor Gruzinskii och Albert Lindholm.

Hos HC HIK var det blekt överlag under matchens första 45 minuter. Sedan kom Nikola Zujic igång, men det var så dags i det skedet. Linus Sandblom blixtrade till några gånger medan lagets målvakter var totalt lämnade åt sitt eget öde.

BK-46 – HC HIK 31-16 (13-4)

BK-46: Viktor Gruzinskii 5, Miska Henriksson 5, Albert Lindholm 4, Linus Sjöman 4, Sebastian Säkkinen 3+1, Victor Westerlund 3, Oscar Kihsltedt 2, Oliver Nordlund 2, Linus Lindberg 1 och Nicholas Mavrostomos 1

HC HIK: Nikola Zujic 5+2, Linus Sandblom 4, John Winberg 2, Robert Bäckman 1, Mathias Sandblom 1 och Tommy Gustafsson 1