BK-46 förlorade mot serieledaren

Olli Jalli är välbekant för den västnyländska fotbollspubliken efter sina år i EIF. Nu återfinns han i SalPa och blev segerskytt mot BK med Markus Broman. Bild: Thomas Sundström

Serieledaren i fotbollens division 2, zon B, Salon Palloilijat gästade i söndags Karis och for iväg med poängen genom att besegra hemmalaget BK-46 med 0-1 (0-1). Tack vare första halvleken, är bortasegern rättvis, men i den andra var det riktigt dåligt spel från bägge håll.

BK är stadigt förankrat under nedflyttningsstrecket och just nu är det anfallsspelet som haltar betänkligt. Man har också sett om sitt hus genom att ge Faraz Ahadi och Italo respass ur truppen.

En snabbfotad amerikansk anfallare lär vara på intågande och det kan nog behövas med tanke på att de nuvarande anfallarna saknar löpkraft.

Två straffräddningar

I första halvleken spelade BK defensivt, backade hem och lät gästerna föra spelet. Dessa radade också upp många chanser, men BK:s överlägsna etta, målvakten Gerson Lima höll sitt lag inne i matchen.

I 16:e minuten fick SalPas Pyry Tenho på ett jätteskott som BK:s Lucas Mondino reflexmässigt räddade med handen med straffspark som följd. Gerson Lima gick åt rätt håll och räddade snyggt Otto Schultz straff.

Matchens enda mål kom fem minuter före pausen då Salpas högerback Olli Jalli utnyttjade de enorma ytor som BK bjöd åt honom genom att med kraft skjuta in 0-1 via bortre stolpen.

Sekunderna före pausen försenade sig Gerson Lima i en utrusning och kapade omkull gästernas Eetu Leppänen. Ny straff, ny skytt i Albijon Muzaci men med samma resultat som i den första straffen. Gerson Lima gick ånyo åt rätt håll och parerade den dåliga sparken.

Nära drömmål

Andra halvleken var riktigt dålig med massor av frisparkar, protester och dåligt passningsspel. Mot slutet lyfte BK upp Stephen Obeng i anfallet och han gav laget önskad tyngd och styrka.

Efter att inte ha skapat en enda målchans på 85 minuter, blixtrade BK till och skapade tre på 30 sekunder.Först tippade gästernas målvakt Santeri Aaltonen snyggt Obengs skott till hörna.

Den resulterade sedan i ett ribbskott av Tyler David och på den returen fick Mergim Bushi på en läcker cykelspark, men åter en gång tippade Aaltonen bollen till hörna. Hade Bushi fått utdelning skulle det definitivt varit ett av de snyggastemålen någonsin i Karis.

Lima klar etta

Målvakten Gerson Lima visade igen att han är en verklig toppförstärkning med ovannämnda två straffräddningar, men även i övrigt med bergsäkert spel. Som vanligt höll backlinjen bra med extra plus för arbetshästen Otto Hirvonen som högerback. Framåt var det dock riktigt klent med alltför många chansartade långbollar och felslagna passningar.

SalPa må vara tabelletta, men imponerade inte. I första halvleken förde man spelet mot ett mycket passivt BK, men i andra gjorde man inte mycket rätt. Klar etta var Olli Jalli som med sin snabbhet rev upp stora luckor på den stora planen. I slutet visade Iku Leino vad rutin innebär genom att lugna ner sitt lags spel.

BK-46–SalPa 0-1 (0-1)

BK-46: Gerson Lima; Otto Hirvonen, Tyler David, Stephen Obeng, Mergim Bushi; Johannes Saarinen, Sunday Okuduga, Lucas Mondino, Matias Astrada, Markus Broman (57. Alexander Malmberg); Egzon Avdi (82. Vili Helenius)