BK-46 förlorade igen

Tungt. Säsongen har inte börjat bra för Babatunde Wusus BK-46. Bild: Thomas Sundström

Efter fyra spelade omgångar ligger BK-46 i botten av division 2-tabellen. På lördagskvällen blev det en bortaförlust mot KaaPo med 1–0.

BK inledde säsongen med en hemmaseger men efter det har resultaten inte gått Karislagets väg. På lördagen blev det en ny förlust – den tredje raka – i S:t Karins. KaaPo var bättre med 1–0. BK:s tränare Babatunde Wusu säger att han är besviken för spelarnas del.

– Spelmässigt förtjänade vi inte att förlora och vi gjorde vi en bra match. Vi höll mera boll, men fick ingen utdelning.

Inför matchen hade Wusu gjort fyra ändringar i startelvan. Senast spelade Lucas Mondino, Mergim Bushi och Italo från start men så var inte fallet på lördagen. I stället fick Egzon Avdi, Faraz Ahadi och Cherif Ndiaye börja på planen. Dessutom vaktade Jere Jauhiainen målet i stället för Tom Grönroos.

– Vi har spelat många matcher på kort tid så spelarnas fysik var en orsak till bytena. Dessutom hade vi en del problem med truppen, men till näst borde alla vara tillgängliga, säger Wusu.

Efter första halvleken var ställningen 0–0 men i den 52:a minuten gjordes kvällens första mål. Hemmalagets Joonas Madetoja överlistade Jauhiainen och KaaPo hade tagit ledningen. BK pressade på men det blev inte någon fullträff och laget inkasserade en ny förlust. Karislaget har nu spelat fem halvlekar i rad utan att göra mål, det senaste målet kom i den 20:e minuten i bortamatchen mot SalPa. En match BK förlorade med 5–1.

– Både i dag och i den förra matchen skapade vi många chanser, men vi har inte gjort mål. Om det sedan beror på svaga skott eller bra målvakter är svårt att säga. Det skulle vara viktigt för spelarna att få ett mål och bli av med den bördan, säger Wusu.

Efter fyra spelade omgångar hr BK tre poäng och följande match spelas nästa söndag. Då kommer FC Jazz till Karis.

– Som jag har sagt tidigare så är det här en jämn serie, men förstås kommer vi att kämpa för en seger. Vi har en vecka på oss för förberedelser och nu skall vi gå genom det negativa, men också ta med oss det positiva, säger Babatunde Wusu.

KaaPo–BK-46 1–0 (0–0)

BK-46: Jere Jauhianen; Teemu Lammi, Tyler David, Cherif Ndiaye, Otto Hirvonen; Okodugha Sunday (46. Italo), Stephen Obeng, Faraz Ahadi, Johannes Saarinen (60. Simon Lawrence), Egzon Avdi, Matias Astrada (73. Markus Broman)