Billnäs skola prisas för gul flagga

Billnäs skolas rektor Charlotta Allamo fick ta emot priset av undervisnings- och kulturminister Sanni Grahn-Laasonen på Educa-mässan. Bild: Privat

Ingen är en nolla. Inte i Billnäs skola, inte någon annanstans. Och nu har Billnäs skolas arbete med konceptet Gul flagg gett skolan pris som bevis på det värdefulla arbetet.

Alla behöver vänner och därför utmanade undervisningssektorns fackorganisation OAJ lärare, barn, elever och studerande att tillsammans jobba för vänskap och tolerans. För att sporra till deltagande ordnade man tävlingen Tillsammans, ingen är en nolla.

En av de skolor som deltog var Billnäs skola i Raseborg, på direkt uppmaning av arrangören, och deltagandet bar frukt. Förra veckan tilldelades skolan ett pris på 500 euro på branschmässan Educa just tack vare sitt arbete med Gul flagg och allt vad det projektet innebär.

Rektor Charlotta Allamo är stolt och glad och berättar att det ska bli tårtkalas i skolan.

– Dessutom ska vi satsa på att förbättra studiemiljön i skolans korridorer så det blir trivsammare där, för vi har också fått pengar från Sophie von Julins stiftelse.

Tillsammans är det så pass mycket pengar att man därtill ger eleverna en annan belöning – att till allas läsplattor skaffa och betala för bokappen Ebban eftersom eleverna gärna läser.

– Appen ger tillgång till över 10 000 boktitlar.

Fyra Raseborgsskolor med Billnäs skola i spetsen var först i Finland med att tillämpa konceptet Gul flagg, ett program för social kompetens med stort fokus på att förhindra mobbning.

Läs mer om Gul flagg här.

Mer läsning