BK nådde inte fram

BK.46 gjorde vad man kunde, men Cocks är årets finländska mästare i handboll. Också den tredje finalen slutade i en seger för Cocks då Riihmäkilaget vann hemma med 28–24.

Nej. Det blev ingen pokal för BK och Albert Lindholm. I stället fick de silvermedaljer av handbollsförbundets ordförande Jari Henttonen och verksamhetsledare Päivi Mitrunen,
Efter att BK förlorat de två första finalerna mot den stora förhandsfavoriten stod Karislaget inför en ganska hopplös uppgift på lördagen. Trots det gjorde man igen en bra match och Cocks kom aldrig åt att rymma på allvar.
– Vi har gjort en fin säsong och den kan vi vara stolta över. Men vi ska inte vara nöjda med att vi tar silver. Så mycket vinnarskalle ska vi ha att det är guld som vi jagar, sade BK:s Oscar Kihlstedt som kämpade storstilat matchen igenom.
– All heder åt BK som gör en bra serie mot oss. Vi har ju nog kontroll över det hela och vi är väl inte hotade, men BK står bra upp mot oss, sade Karisbon Nico Rönnberg som nu tog ett nytt mästerskap med Cocks.

Cocks höll undan

I själva matchen uteblev den stora dramatiken. BK hängde med i början, men från 9–8 gick Cocks loss till 13–8 som till paus blev 16–11.
I början av andra halvlek steg ännu BK till tre måls underläge, sista gången vid 19–16, men då Cocks gick upp till 21–16 var saken i praktiken klar. BK kom efter det aldrig närmare än till fyra måls underläge.
– Vi gör vad vi kan och jag tycker att vi står bra upp i försvaret mot Cocks. I motsats till de två första matcherna kommer ju Cocks inte åt att rycka i första halvlek, men sedan borde vi också göra mål på våra lägen, sade BK-tränaren Teddy Nordling.
– Som helhet är jag dock mycket stolt över laget. Det har varit en fin resa och som tränare har jag utvecklats under den här tiden. Det har varit ett fint gäng att jobba med, sade Nordling som nu lämnar BK.

Rättvist guld

Av spelarna steg nu Oscar Kihlstedt fram och var tillsammans med Ben Weber mycket bra i både försvar och anfall. Andreas Rönnberg var noga påpassad, men nog så viktig för laget.
– Det är ett bra lag vi möter, men jag var väldigt sugen på att spela i dag. Det skulle ha varit roligt att förstöra Cocks guldfest, men tyvärr gick det inte, sade Kihlstedt.
I stället fick Cocks fira ett nytt guld. Över huvud taget har Riihimäkilaget haft ett strålande år med framgång både internationell och nationellt.
– Vi har höjt oss mycket i år. Tidigare har det handlat mycket om individuellt spel, men nu har vi gått framåt som lag, sade Nico Rönnberg sedan Cocks klarat av sitt klassdiska guldjubel.

Cocks–BK-46 28–24 (16–11)

Cocks: Teemu Tamminen 5+5, Nico Rönnberg 7, Vitalie Nenita 3, Andrei Novoselov 2, Yury Lukyanchuk 2, Aliaksandr Bachko 2, Aliaksandr Tsitou 1, Antti Valo 0+1, .
BK-46: Ben Weber 3+5, Oscar Kihlstedt 7, Victor Westerlund 4, Andre Udd 1, Linus Sjöman 1, Andreas Rönnberg 1, Albert Lindholm 1, Jasper Hellberg 1.

ANDRA LÄSER