Wiman var tvungen att avbryta

Helgens GRC-lopp gick inget vidare för Pojokillen Joni Wiman. På grund av bilproblem, var han tvungen att avbryta redan under det andra varvet i amerikanska Atlantic City.

Tufft. Här gick det ännu bra för Joni Wiman, men en stund senare hade han avbrutit loppet.
Jesper Sundström
29.08.2016 09:25
Sent på söndagskvällen, finländsk tid, avgjordes säsongens åttonde deltävling i rallycrossens GRC-serie. Tävlingsplatsen var Atlantic City och Joni Wiman startade från den nionde rutan och klättrade fyra placeringar under det första varvet. Men redan på det andra, var oturen framme.
Det uppstod problem med bilen och de var så allvarliga att Wiman var tvungen att avbryta loppet.
– Jag träffade bakdelen på Chris Atkinsons Subaru och fast det inte var en hård smäll, räckte det till för att orsaka problem. En kabel lossnade i motorn och efter en stund gick det inte att köra, säger han.
Segern gick den här gången till amerikanen Scott Speed medan Wiman stallkamrat från Honda, Sebastian Eriksson, blev sjätte.
– Av någon anledning kom vi inte alls upp i höga hastigheter under veckolutet. Det här var andra gången som vi inte fick bilen att köra som vi ville på en snabb bana, hur vi än försökte, säger Wiman.

Tre veckor paus

Följande deltävling körs om tre veckor i Seattle. Med tre deltävlingar kvar av säsongen, ligger Wiman på en sjunde plats i den totala tabellen. Med andra ord är mästerskapsdrömmarna mer eller mindre krossade.
– Det här var ett sådant veckoslut som man bara vill glömma snabbt. Vi har inte längre någon chans att vinna mästerskapet, men nog en möjlighet att ta Hondas första seger i en deltävling. Vi hoppas att västkusten är ett bra ställe att tävla på, säger Joni Wiman.
Den totala tabellen efter åtta deltävlingar:
1) Scott Speed Volkswagen, 409 2) Tanner Foust Volkswagen, 400, 3) Steve Arpin Ford, 357 4) Patrik Sandell Ford, 352 5) Brian Deegan Ford, 345 6) Sebastian Eriksson Honda, 259 7) Joni Wiman Honda, 240

ANDRA LÄSER