Koreanska popdängor och animeklänningar – K-pop och cosplay är temat på VNF:s nya linje

Västra Nylands folkhögskola planerar att köra i gång en ny linje med inriktningen k-pop och cosplay hösten 2023. Nu letar skolan efter en lärare som har koll på scenerna och ett brett kontaktnät.

När de gamla godingarna inte längre lockar måste Västra Nylands folkhögskola förnya sig. Hösten 2023 kör en linje med k-pop och cosplay i gång, förutsatt att skolan hittar en lämplig lärare.
Benjamin Lundinbenjamin.lundin@vastranyland.fi
26.10.2022 12:09
Tidigare i höstas skrev VN om att Västra Nylands folkhögskola (VNF) hade tvingats ställa in två av sina tidigare dragplåster, dans- och teaterlinjen Perform och juridikprogrammet, på grund av för få deltagare. Då meddelade rektor Henrik Grönroos att skolan skissar på några nya linjer som förhoppningsvis ska locka studerande. 
Nu är det klart vilken inriktning en av linjerna ska ha. I tisdags publicerade folkhögskolan en annons om att de letar efter en lärare till en ny linje med fokus på k-pop och cosplay. 
K-pop står för koreansk pop, en musikgenre med mycket fokus på extravaganta scenutstyrslar. Cosplay är i sin tur en sammansättning av orden "costume" (kostym) och "play" (lek), en performanskonstform som går ut på att man klär ut sig till sina favoritkaraktärer från till exempel spel, anime eller filmer.

ANDRA LÄSER