Berätta om din kör i körsatsning

Västra Nyland slår ett slag för körsången i regionen. Med satsningen Upptakten vill vi ge körerna en chans att profilera sig och samtidigt locka nya sångare.

Tidningen Västra Nylands musiksatsning Upptakten inleds i dag med en artikel om körgemenskapen som socialt kapital och körsångens hälsofrämjande effekter.

På tidningens webbplats, på adressen www.vastranyland.fi/upptakten, finns ett block där aktiva körer kan få extra synlighet. Här kan körerna via ett enkelt webbformulär beskriva sin kör, var man finns och vilka sånger man just nu håller på att nöta in. Väldigt gärna får körerna också ladda upp en bild eller lägga upp en liten videsnutt, och ge ett smakprov på skönsången så att säga.

På Upptakten samlas också artiklar om körsång i regionen, inklusive nedslag i en del av körerna. Om din kör har något extra projekt på gång får du gärna höra av dig till mira.strandberg@vastranyland.fi

Observera att körpresentationerna inte är avsedd som reklamkanal för kommande konserter. Däremot finns det möjlighet för körerna att få synlighet via webbannonser knutna till Upptakten.

För webbsynlighet och konsertannonser i tidningen kontakta Johan Lindholm, 050-355 1504, eller johan.lindholm@vastranyland.fi

1. Gå in på www.vastranyland.fi/upptakten.

2. Klicka på rutan till höger med texten ”Starta” under den orange noten.

3. Fyll i fälten i formuläret.

4. Ange namnet på körens kontaktperson och skriv in hans eller hennes kontaktuppgifter.

Upptakt

En upptakt är en musikalisk term som beskriver en inledande del av en melodi eller strof som står före första taktstrecket i melodin.

Mer läsning