Shoplocally.fi är en splitterny lokal webbutik

Coronakrisen slår hårt mot företagare. Den nya webbutiken Shoplocally.fi är ett sätt att försöka nå kunderna och rädda situationen.

Charlotta Svenskberg
27.03.2020 10:07 UPPDATERAD 27.03.2020 11:24
För tillfället har Shoplocally.fi försäljare från Raseborg, Hangö och Ingå. Men hjärnorna bakom idén, Monica Javanainen, vd på JCO Digital och Simon Gottberg, vd för Simgo Oy jobbar för att få flera försäljare från flera orter.
De betonar betydelsen av att stödja lokala företagare i det här läget. Också små köp kan ha en stor effekt.
– Som erfarna företagare var detta en naturlig lösning för oss och vi kunde sätta i gång snabbt. Vi har mycket erfarenhet av att utveckla webbutiker och av digital marknadsföring. Vi är också styrelsemedlemmar i föreningen Raseborgs företagare, så lokalt intresse är viktigt för oss, säger Simon Gottberg.
Det är enkelt för företagare att komma med och öppna sin egen webbutik. För tillfället kostar det inget att gå med. När butiken är öppnad kan företagaren själv föra in sina produkter och prissätta de. Företagaren ansvarar själv för produktleveransen till kunden.
– Företagaren kan också själv marknadsföra sin webbutik på sociala medier och till sina bekanta, säger Monica Javanainen.

ANDRA LÄSER