Bears körde över Sun City

Tillbaka i förarsätet. Eino Matikainen var tillbaka som quarterback för Sun City, men trots det blev det inget vidare resultat i Björneborg. Bild: Mikael Heinrichs

Många misstag och motståndarnas effektiva kastspel såg till att Sun City nu har rejäl uppförsbacke inför de sista fyra matcherna i årets division 2. Bears vann med 40–14 (31–0) i Björneborg.

Bears–Sun City 40–14 (31–0)

Det bekanta mantrat från tidigare bortamatcher denna säsong upprepades än en gång i Björneborg. En trög start, många tappade bollar och bjudningar åt motståndaren. Bears lyckades bra med sina kast medan Sun City tidvis verkade sömniga i matchinledningen.

– Av någon anledning var vi igen som i dvala i början av matchen. Men vår otur börjar nog också nå rätt otroliga proportioner. Våra anfall fungerade tidvis riktigt bra, men varje gång det gällde blev vi av med bollen och Bears kunde utnyttja det, manade Sun City-tränaren Tony Andersson i bussen på vägen hem.

Utan de grova missarna uppskattar Andersson att det hade kunnat stå 14-0 i paus istället för 31-0. I en så stor ledning har motståndaren lätt att spela tid.

– Några bortförklaringar finns det inte att komma med. Vi hade 29 spelare med oss på bortamatchen och det ska räcka. Men vi kastar inte yxan i sjön, utan har fortfarande alla chanser till slutspel trots att seriesegern nu är utopistisk, säger Andersson.

Slutspurten i årets serie är intensiv och sker i juli: fyra veckoslut, fyra matcher. Att tre av dem spelas hemma i Hangö gör att laget fortfarande har alla chanser att ta sig in bland de tre bästa trots att man nu ligger på en seger och tre förluster.

Sun Citys poäng: Joakim Lindholm TD, Lauri Olsbo TD + XP2

Mer läsning