Nya krafter i de västnyländska församlingarna – det här vill stuvaren, journalisten, kiropraktorn och psykologen jobba för

Församlingsvalet banade väg för flera nykomlingar i Västnyland. En hjärtefråga för många är att göra kyrkan meningsfull också för yngre församlingsmedlemmar. ”Om du är mellan 20 och 60 år och inte har barn finns där inget för dig”, säger Staffan Björklund, 41, som är den yngsta ledamoten i Karis-Pojo svenska församling.

Staffan Björklund är den yngsta förtroendevalda i Karis-Pojo svenska församling. Församlingens familjeträffar hör till aktiviteterna som han och dottern Ida brukar ta del av.
Mira Strandbergmira.strandberg@vastranyland.fi
Benjamin Lundinbenjamin.lundin@vastranyland.fi
24.11.2022 06:29
Av de västnyländska församlingarna har Ingå församling lyckats få med flest nya ledamöter i församlingsvalet. Hela åtta av de femton medlemmarna i kyrkofullmäktige i Ingå är nya. En av dem, journalisten Maria Wasström-Sarkola, fick dessutom mest röster av alla kandidater. Den grundläggande orsaken till att hon ställde upp i valet var att hon inte ville se ännu ett sämjoval i sin församling.

ANDRA LÄSER