Ingå delar ut bidrag – se hur pengarna fördelas på föreningarna

Ungdoms- idrotts och kulturföreningar i Ingå får dela på 50 000 euro som kommunen delar ut. Så här ser förslaget till utdelning ut. Det slutliga beslutet fattas på onsdag.

Musik vid havet, som i fjol ordnades i huvudsak som strömmade konserter, föreslås få Ingå kommuns största enskilda bidrag för årets festival.
14.05.2021 17:30
Musik vid havet, IIF fotboll, Ingå idrottsförening och Energy Dance Center får de största bidragen när Ingå fördelar sina budgeterade stödpengar till aktörer i kommunen. Musik vid havet får 10 000 euro för årets festival, som har planerats som en hybrid av strömmade konserter och livekonserter. Utöver konserterna ordnar festivalen en paneldebatt om Östersjön och skärgårdskultur. IIF fotboll får 6 600 euro för att stödja verksamheten och hålla deltagaravgifterna för juniorspelare på en rimlig nivå. Ingå IF:s skidsektion får 5 600 euro för att stödja juniorverksamheten och för att föreningen drar skidspår på motionsbanan.
Dansföreningen Energy Dance Center får 3 000 euro för att främja motionsverksamhet för barn och unga, och 1 000 euro för lägerverksamhet.
Förslaget till fördelning av de övriga idrottsstöden är att Pro Ingå ska få 2 500 euro för att bygga en konditionstrappa, Inkoon Karatedo ska få 1 300 euro och Barösunds segelklubb, Orienterarklubben Raseborg och Viltmålssektionen inom Raseborgs skyttar 1 000 euro var. De två sistnämnda föreningarna har 30 respektive 120 medlemmar från Ingå.

ANDRA LÄSER