Familjen Sonntag drar ut på julturné

Susann Sonntag med familj åker ut på en miniturné till jul. Först ut är Ingå på söndag.

Tillsammans. Familjen Sonntag, från vänster Tim, Kenneth, Susann och Sam bjuder på traditionella och nya julsånger.

Tanken på en julturné med familjen föddes då Susann Sonntag med familj besökte café Gamla stan i Ekenäs. Tid för jul är en konsert med både traditionella och nya julsånger och även låtar från Susann Sonntags repertoar.

Familjen Sonntag består av Susann och Kenneth Sonntag och sönerna Sam och Tim.

Susann Sonntag har ett mångårigt sång- och musikliv bakom sig. Hon har varit med i fyra eurovisionsuttagningar i Finland och kommit tvåa två gånger. Hon skriver egen musik, sjunger i sitt band Susann Sonntag's band sen 1985 och har gett ut många skivor och singlar.

Kenneth Sonntag är Susanns man och har spelat bas och dragspel i Susann Sonntag's ända från starten och kompar även ofta på Susanns soloprojekt. Kenneth började som dragspelare i Ingå Spelmansgille. Jobbar till vardags med att bygga och renovera hus.

Sam Sonntag har vuxit upp med musiken via sina föräldrar. Han började spela piano som sexåring och har studerat musik på Lärkkulla. I dag producerar han en del av Susanns musik och producerar egen musik tillsammans med Simon Sid.

Tim Sonntag har också musicerat sen han var sju år och hans instrument är piano. Han tar fortfarande pianolektioner och gillar att spela filmmusik. Tim Sonntag går i Virkby gymnasium.

ANDRA LÄSER