Bottennapp av Knights

Efter två raka segrar blev det totalstopp för FBC Raseborg Knights i innebandyns division 2. Tabelljumbon och kära antagonisten LoSB från Lojo visade upp en klart bättre attityd i fredagens match i Påminne och vann rättvist med 3-5.

Knights fick aldrig stopp på Eetu Isometsä – här gör han 5–1.
Matchens första period var rena rama giftet för Knights som hade svårt att hänga med mot ett hårt arbetande LoSB. Gästerna förde spelet långa stunder mot ett hemmalag som verkade paralyserat:
– Jag vet inte riktigt varför vi fick en så dålig start i andra matchen i rad. Mot GrIFK lyckades vi vända matchen till vår fördel i de två sista perioderna, men LoSB gjorde det hela svårt för oss genom att försvara ettrigt från första till sista minuten, säger Knights tvåmålsskytt Rasmus Hellström.
Målen ramlade in i jämn takt och det var först i 34:e minuten som hemmalaget lyckades spräcka nollan då unge Santeri Lång gjorde mål på ett straffslag. Före det hade Eetu Isometsä gjort två mål och Samuli Reijonen och Teemu Närhi ett mål var för gästerna.

Dum utvisning avgjorde

Isometsä fullbordade sitt hattrick i slutet av andra perioden genom att göra 1-5 i 36:e minuten och det innebar en ännu brantare uppförsbacke för Knights.
En glimma av hopp tändes för hemmapubliken då Rasmus Hellström reducerade till 2-5 efter spelade 52 minuter. Knights odisciplinerade spel kulminerade strax efteråt då Aku Leino tog en riktigt dum utvisning på 2+10 minuter för osportsligt uppträdande. Visserligen gjorde Hellström ännu 3-5 i slutminuten, men det var alldeles för sent.
– Det bästa med en här matchen var hemmapubliken som gav det hela en fin inramning. Jag är hemma från Lojo och spelade i LoSB ifjol, så visst var det en speciell match för mig. Nu får man höra gliringar i några veckor framöver, men det är ändå i god anda, berättar Rasmus Hellström.

Comeback efter 18 månader

Ingen höjde sig över mängden hos Knights, medan LoSB hade matchens fyra klart bästa spelare. Målvakten Hannu Metsola gjorde sin första match på 18 månader då laget råkade ut för målvaktsbekymmer och stod för en mycket bra insats.
Backen Joona Mäenpää gjorde en helt felfri insats och överglänste alla andra backar i matchen. Eetu Isometsä sprang som en furie matchen igenom och belönades med ett hattrick. Niclas Fromholz utmärkte sig inte i målprotokollet, men hans insats var symptomatisk för matchen då han valsade om med motståndarna och puttade retfullt enkelt åt sidan de betydligt lättare hemmaspelarna.
ANDRA LÄSER