Båtmässa i Pojo nytt inslag i höst

Nytt för i år. Båtmässan hålls i hamnen i Skuru. Bild: Johan Ljungqvist/Multifoto

Hamnen i Skuru blir plats för ett evenemang som samlar båtförsäljare från hela regionen.

– Det är viktigt att det händer något i september också.

Det säger Michael Nylund som håller i trådarna för den flytande båtmässa som hålls i hamnen i Skuru lördagen den 10 september.

Det handlar om ett nytt evenemang som samlar ett flertal västnyländska återförsäljare av båtar. Också huvudstadsregionen kommer att vara representerad.

– Det kommer att finnas både nya och gamla båtar, allt från vanliga stugbåtar till lyxbåtar. Sortimentet är brett, säger Nylund och berättar att längden på de största farkosterna rör sig kring 60 fot.

I sjön och på land

Nylund räknar med att minst ett 50- eller 60-tal båtar kommer att visas upp, och han säger att siffran kan bli ännu högre när antalet deltagare klarnar.

I går var sju återförsäljare anmälda och ytterligare några kan ännu haka på, när väl vågorna efter flytande båtmässan i Helsingfors i helgen lagt sig.

– De flesta båtar kommer att ligga i sjön, men en del står på land. Här kommer också att finnas annan försäljning. Det blir en riktig båtmässa.

Evenemanget hålls klockan 9–18 och inträdet är fritt. Program utlovas även för barnen. Också Sunnan II kommer att ligga i hamnen.

Hallar kan användas

– Vi är inte beroende av vädret. En stor del av evenemanget kan vid behov hållas inomhus, säger Nylund och förklarar att en del av båtförvaringshallarna står till mässans förfogande.

Det är Michael Nylunds och hans sambo Ann-Sofie Huldins nygrundade företag Nylunds Boathouse som ordnar mässan i samarbete med Special Marine, där igen Tom Nylund hör till de drivande krafterna.

Mer läsning