Barnteater i Prästkulla söker skådespelare – böckerna om Dexter Olsson blir pjäs

Manusförfattare. Michael Wiander har skrivit flera böcker om Dexter Olssons äventyr. Nu blir de en pjäs i Prästkulla. Bild: Lina Enlund

I vår blir det barnteater i Prästkulla. Hembygdsföreningen sätter upp en pjäs som baserar sig på böckerna om Dexter Olsson.

Ekenäsbördige Michael Wiander har skrivit flera böcker om Dexter Olsson som åker ut på äventyr med sin morfar – som är hemlig agent. Det är också Wiander som skrivit manus till den nya familjepjäsen Dexter Olssons äventyr, som sätts upp på Malmåsa i mars. Pjäsen regisseras av Emma Kullberg och Sixten Lundberg.

Nu söker föreningen unga skådespelare (minimiåldersgräns nio år) till pjäsen. Auditionen ordnas lördagen den 18 januari klockan 11 i Malmåsa. De barn som deltar ska inte bara stå på scen, utan involveras i hela processen. De får till exempel vara med och bygga kulisser och välja eller sy dräkter.

– Vi är stolta att sätta upp vår första familjepjäs där det är barn och unga som kommer att lysa på scenen. Tanken är att genom humor, improvisation, lek och sång tillsammans skapa en teaterproduktion. Vi arbetar även för att barnen ska få en grund ifall de senare vill vara med i större produktioner, säger producent Annette Ström i ett pressmeddelande.

Premiär för Dexter Olssons äventyr blir det den 26 mars. Pjäsen spelas i mars-april.

Anmälningar till auditionen görs senast 14.1 till annette.strom@gmail.com.

Mer läsning