Barnavårdsföreningen erbjuder stöd efter skilsmässa på nätet

Med sin nya livechatt vill Barnavårdsföreningen hjälpa vuxna i hela Svenskfinland att hantera sin skilsmässa. Foto: Linnea de la Chapelle-SPT Bild:

I oktober startar Barnavårdsföreningen en stödgrupp på webben för vuxna som genomgått en skilsmässa. Målet är att kunna betjäna hela Svenskfinland.

Syftet med Barnavårdsföreningens nya stödgrupp, en livechatt varje torsdagar från mitten av oktober till och med december, är att hjälper vuxna i hela Svenskfinland att hantera sin skilsmässa.

Utifall att coronaläget tillåter kommer föreningen också att ha stödgrupper för vuxna som träffas i Grankulla och i Ekenäs i höst.

En egen stödgrupp för barn ordnas i Grankulla. Där får barnen träffa andra i samma situation och prata om hur det känns när föräldrarna inte längre lever tillsammans.

– I stödgrupperna får du och ditt barn hjälp både av våra sakkunniga och de andra i gruppen att gå vidare och bygga upp tillvaron igen efter separationen, säger organisationschef Petra Willamo i ett pressmeddelande.

Föreningen erbjuder också individuella stödsamtal och stöd via en chatt på nätet. Chatta om skilsmässa är öppen varje vardag till slutet av augusti och efter det regelbundet varje vecka.