Bankpris till hyllad matematiklärare

Maarit Rossi från Kyrkslätt var en av tio finalister i den internationella tävlingen om ”lärarnas Nobelpris”. Bild: Olle Hakala

Finalisten i tävlingen om ”lärarnas Nobelpris”, matematikläraren Maarit Rossi, premieras med Aktia-överraskningen 2016.

Sparbanksstiftelsen i Kyrkslätt har beslutat att ge årets Aktia-överraskning på 1 000 euro till matematikläraren Maarit Rossi.

Hon nådde stor framgång genom att placera sig som en av tio finalister i den prestigefyllda tävlingen Global Teachers Prize 2016. Det blev slutligen palestinska Hanan al-Hroub som korades till världens bästa lärare.

Maarit Rossi var den enda representanten från Norden bland finalisterna. Hon har verkat som både rektor och matematiklärare i Kyrkslätt och arbetar nu med att färdigställa ett material som kunde användas globalt. Hon undervisar dessutom i Kartanorannan koulu i Kyrkslätt.

Idogt arbete

Sparbanksstiftelsen i Kyrkslätt premierar Rossi för hennes idoga arbete och det goda resultat hon nått i matematikundervisningen genom att engagera barnen utifrån deras egna premisser och erfarenheter.

Hennes undervisning har varit lustfylld och fokuserat på samtal och samarbete. Maarit Rossi har bland annat frimodigt sporrat e-lärande i sin undervisning.

Priset delas ut den 29 mars på Wohls Gård. Alla Kartanorannan koulus elever i fjärde klassen är på plats.

Gynnar bland annat kultur och idrott

Sparbanksstiftelsen i Kyrkslätt vill genom sin Aktia-överraskning uppmärksamma personer eller organisationer som utmärkt sig inom de områden som stiftelsen stöder.

Sparbanksstiftelsen i Kyrkslätt delar ut bidrag för verksamhet som gynnar kultur, barn- och ungdomsarbete, idrott, hembygdsarbete och annan allmän- och samhällsnyttig verksamhet på stiftelsens område.