Porkalafilmen slutfilmad – nu skrivs musiken av en av Svenskfinlands aktivaste musiker

Alla inspelningar med skådespelare och statister för filmen Röster från Porkala är slutförda. Under våren och sommaren skrivs musiken för filmen – av den musikaliska mångsysslaren Thomas Enroth.

Projektets chefsfotograf Jonny Forsman, skådespelaren Martin Bahne och manusförfattaren Christoffer Holm vid inspelningen av en scen på det forna arrendeområdet i februari 2023.
17.03.2023 15:39 UPPDATERAD 17.03.2023 21:38
– Det är med stort hjärta jag tackade ja till det här projektet. Kerstin Karlberg ringde och jag kände genast att det här är något jag vill vara med om att skapa, säger Thomas Enroth om sin medverkan i filmen om den så kallade Porkalaparentesen.
 Enroth har komponerat hundratals låtar genom karriären, jobbat med stora nordiska stjärnor, turnerat i Finland och arbetat med ett flertal stora projekt. I Porkalaprojektet hoppas han förmedla människors erfarenheter även genom musiken.
– Jag kommer att skriva musiken under våren och sommaren 2023. Projektet betyder mycket för mig, alla som är med gör det med hjärta och det kommer att märkas i slutet när publiken får ta del av filmen. Det är ett unikt projekt på alla sätt.