Badvattnet övervakas som vanligt – Knipan har ingen klassificering

Saknar klassificering. För tillfället saknar Knipans badstrand i Ekenäs en badvattenklass. Bild: VN/Arkiv

Precis som sig bör så undersöks västnyländska badvattnen även den här sommaren. För tillfället saknar Knipans badstrand i Ekenäs en klassificering av badvattnet.

Just nu har Knipans badstrand i Ekenäs ingen badvattenklass. Sydspetsens miljöhälsa konstaterar att det beror på att det har vidtagits åtgärder som antas inverka positivt på badvattenkvaliteten. På grund av det får Knipan en klassificering först då 16 prov har tagits av badvattnet. Dock har Knipans badvattenklass var dålig under flera år.

Sydspetsens miljöhälsa påpekar att det efter varje badsäsong fastställs en badvattenklass som baserar sig på undersökningsresultatet av badvattnet under de fyra senaste åren.

Badvattenkvaliteten på de övriga allmänna badstränderna i Ingå, Hangö och Raseborg kommer att övervakas som tidigare, med 3-4 prov per säsong. De senaste resultaten finns uppsatta på strändernas anslagstavlor och på kommunernas webbsidor.

Sydspetsens miljöhälsa uppger att det finns tio, så kallade, EU-badstränder och 24 små allmänna badstränder på enhetens område.

Mer läsning