Badhytter och dass vältes i Ingå

Leonard Lindholm konstaterar att det nog var hård blåst i lördags, men inte av trombartad styrka. Bild: Anton Malén

Badstränderna i Ingå har upprepade gånger utsatts för ofog. Nu stod Björkuddens badstrand i tur. Såväl de tre badhytterna som de två utedassen har välts omkull.

Omklädningshytterna vid Björkudden i Ingå ligger på rad – tidigare stod de prydligt bredvid varandra. Ett stycke i från ligger de två utedassen omkullvälta med avfallsbehållarna i öppen dager. På simbryggan ligger livräddningsbojen lös i stället för fäst i sin ställning.

Ofoget har, enligt en person som besöker stranden regelbundet, inträffat mellan lördag och söndag.

– Jag anmälde förstörelsen till kommunen i måndags, men fortfarande är det ostädat, säger hon.

"Inga småknattars verk"

Lars Lindholm, som representerar SFP i kommunfullmäktige, har tagit sig ner till stranden tillsammans med sin hustru Tette Lindholm och går omkring och skakar på huvudet och fotograferar förödelsen.

Tette Lindholm brukar simma vid stranden minst två gånger i veckan.

– Man får nog vara ganska vig för att kunna ta sig in i badhytten och byta om just nu med tanke på att hytterna ligger omkull, säger hon.

– Det är inga småknattar som gjort det här. Dassbyggnaderna är tunga pjäser, säger Lars Lindholm.

Ingåbon Leonard Lindholm har också hört om det inträffade och att det anmäldes för flera dagar sedan.

– Nog var det hård blåst i lördags men inte av trombartad styrka, säger han då han tittar sig omkring.

Frågan om varför området inte städats upp går till kommunens controller Ilkka Rissanen, för det var till honom anmälan gjordes i måndags.

– Är det inte uppstädat ännu? Jag kontaktade nog fastighetsskötaren VRJ då jag blev uppringd. Jag har också polisanmält händelsen.

På VRJ Services säger arbetsledare Samuli Nokela att stranden ska städas till helgen. Orsaken till att man väntat med det är att det gjordes en polisanmälan från kommunens sida.

– Vi ville ge polisen tid att åka och titta på det.

Frustration eller illvilja?

Lars Lindholm funderar på om ofoget kan vara ett utryck för frustration eller om det faktiskt finns folk som bara vill göra illa.

Hur som helst måste ju ofoget få ett slut, tycker han. Han överväger att lämna in en motion till fullmäktige för att få en början på att nysta i vad som egentligen ligger bakom, varför några få förstör för andra upprepade gånger.

– Det drabbar ju alla för det är skattebetalarnas pengar som går till att städa upp här.

Mer läsning