Västispodden: Demonstration för vård och finskhetsprogram bland veckans heta ämnen

Den här veckan gör Thomas Sundström comeback i Västispodden. Han har sällskap av Johanna Lemström vid mikrofonen. Det blir rätt mycket politik och sport, men också en koll på nyhetsläget i Hangö.

Thomas Sundström och Johanna Lemström sitter vid Västispoddens mikrofon den här veckan.
VN
30.09.2022 11:57 UPPDATERAD 30.09.2022 12:15
Västispodden tar avstamp i nyheten som varit på mångas läppar den här veckan. Nämligen nyhetsbomben som släpptes i onsdags; HUS vd Matti Bergendahls förslag på sparåtgärder för att balansera budgeten.
– Han föreslår rena rama slakten av vården i regionerna. Han föreslår att samjouren och traumajouren i både Lojo och Borgå ska stängas. Om samjouren i Lojo stängs betyder det samtidigt att Lojo bb måste stänga, säger Johanna Lemström.
Det var inte den enda stora nyheten den här veckan. 
– Sannfinländarna kom med ett otäckt utspel då partiordförande Riikka Purra presenterade partiets nya finskhetsprogram. För oss finlandssvenskar är det en ganska beklämmande läsning, säger Thomas Sundström.
Västispodden berättar också om den stora vårddemonstrationen som ska ordnas i morgon lördag i Ekenäs. Dessutom tar vi inte bara en, utan två turer till Lappvik i Hangö.
Här kan du lyssna på veckans poddavsnitt:

ANDRA LÄSER