Winellska öppnade med guld

Dagens första final gav direkt en seger. Winellska från Kyrksätt fick en flygande start då högstadieflickorna vann sin gatustafett.

Guldsamlare från Kyrkslätt, fr.v. Ida Rantamäki, Emilia Karell, Natascha Foley och Ella Paukku.
Thomas Sundström
18.05.2019 14:11 UPPDATERAD 18.05.2019 15:50
Finalpasset i Stafettkarnevalen körde på lördag eftermiddag i gång i ett mycket soligt Alberga. Och direkt blev det en Kyrkslättsseger då Winellska vann gatustafetten för högstadieflickor.
– Det här hade vi verkligen inte trott, vi kom hit för att ha roligt och hade egentligen inga förväntningar, sade ankaret Ida Rantamäki.
Hon fick nu pinnen vid den sista växlingen i en tämligen betryggande ledning och kunde också föra laget mål i en ohotad seger. Men lite spänt blev det.
– Jag såg mig inte bakåt utan gjorde mitt eget lopp, men sedan ropade min mamma att någon närmare sig. Så det blev litet nervöst, men det gick ju bra.
Winlleska vann nu före Korsholm och Oxhamn. Sällskap i laget hade Ida Rantamäki av Ella Paukku, Ella Westerlund, Minea Andersson, Emilia Karell och Natascha Foley.

Många framgångar

Det att Winellska skulle ta hem segern var inte helt oväntat. Man deltog med två lag och till exempel Ida Rantamäki har klarat sig mycket bra i karnevalen genom åren.
– Jag tror det här var min åttonde medalj och sjätte seger här, sade efteråt.
Fortsättning följde
Och en timme senare kom följande medalj och följande guld. Flickornas 4x100 meter gav en ny seger för Ida Rantamäki som den här öppnade. Därefter följde Emilia Karell, Natascha Foley och Ella Paukku.
– Vi visste att vi hade chansen. Förstås är växlingarna annorlunda jämfört med gatustafetten, men de gick bra igen, sade flickorna efteråt.
De övriga medaljerna gick till Korsholm och Borgaregatan.

En medalj till

Också Winellskas högstadiepojkar öppnade medaljkontot i ett tidigt skede. I pojkarnas gatustafett blev det en tredje plats för Winellska efter en hård bronskamp.
– Vi visste om att vi hade chansen till medalj, men det var nog tufft. Jag gick för fullt och kunde hålla undan, sade ankaret Wilhelm Parvinen.
Före honom löpte Matias Koponen, Artur Ekman, Noel Gustafsson, Fredrik Parvinen och Nico Kostamo. Tegengrensskolan vann före Strömborgska.

ANDRA LÄSER