Politik och kreativitet i ljuv symfoni hela veckan

Kreativitet i politiken har lokala politiker och riksdagsvalskandidater kunnat ta del av den här veckan. I Raseborg har stadens fem konstskolor bjudit på smakprov på sin verksamhet – men också gett publiken möjlighet att prova på det konstskolorna sysslar med. Temaveckan har ordnats på flera orter i landet.

Pamela Andersson från Luckan Raseborg (med ryggen till), Iris Pöyhtäri, Selina Ahonen och Emma Kullberg har hoppat på Känslotåget och visar hur olika känslor kan ta sig uttryck.
Johanna Lemströmjohanna.lemstrom@vastranyland.fi
09.02.2023 06:00 UPPDATERAD 09.02.2023 12:19
Den här veckan har Förbundet för grundläggande konstundervisning ordnat temaveckan Kreativitet i politiken runt om i landet. I Raseborg har det synts i att lokala politiker och riksdagsvalskandidater varit inbjudna och deltagit i evenemang som ordnats av Colorikus konstskola, teaterskolan Konfetti, Raseborgs musikinstitut, Västra Nylands dansinstitut Hurja Piruetti och Hurja Cirkusskola.
I måndags tog Raseborgs stadsstyrelseordförande och kandidaten i riksdagsvalet Anita Westerholm och stadsstyrelseledamoten Annika Pråhl del av Konfettis verksamhet i Tryckeriteatern i Fokus i Karis.