Teaterrecension: Det perfekta livet hyllar moderskapet och vänskapen

Fyra väninnor träffas för lunch varje fredag på Lilys kafé Monami där alla jobbar eller har jobbat. Man skulle nästan tro att man hamnat i en scenversion av Sex and the City, men det här gänget har båda fötterna på jorden och en allt annat än ytlig livsstil även om jargongen är lika hjärtlig som i den legendariska TV-serien. För det här gänget är livet inte bara en fest utan de kämpar var och en på sitt håll med livets realiteter.

Verkliga vänner ställer alltid upp och stöttar varandra, också när brudfrämmans vatten går mitt under väninnans bröllop. Fr. v. Petra Pääkkönen, Daniela Fogelholm, Nina Palmgren och Minna Kettunen-Enberg.
20.10.2021 12:04
Visserligen har Petra Pääkkönen ett lika änglalikt utseende och lockigt hårsvall som Sarah Jessica Parker, men i motsats till Carrie Bradshaw är hennes Jenni inte skofixerad och hon har redan hittat sin Mr. Big – det enda bekymret är hur hon skall kunna betala bröllopsräkningarna om hon blir arbetslös. Daniela Fogelholm är en läcker blondin precis som Kim Cattrall men hennes Lily är nymfomanen Samanthas raka motsats – hon har inget sexliv längre och knappt ens någon man i sitt liv.
Nina Palmgren i sin tur är en mörk skönhet som precis som Kristin Davis har en aura av överklass över sig, men hennes Erika är en framgångsrik karriärkvinna som tvekar inför det ofrivilliga moderskapet, mera i stil med Miranda än den babyfebriga Charlotte. Minna Kettunen-Enberg, som liksom Daniela Fogelholm är sommarvästnylänning med ett förflutet på Raseborgs sommarteater, gör en Sussi som är en sliten, självuppoffrande småbarnsmorsa 24/7 – hon har faktiskt inte någonting alls gemensamt med de privilegierade partypinglorna på Manhattan.

ANDRA LÄSER