Shlomit och Pablo lagar falafel och fajitas i samma kök: ”Vår mat ska vara en upplevelse”

Hon är ursprungligen från Israel, han från Ecuador. Nu driver de en restaurang i Kyrkslätt som fusionerar mat från Sydamerika och mat från Medelhavsregionen. Hantverk och stora smakupplevelser är deras filosofi. 

Shlomit Pierrot och Pablo Flores har nått sin dröm: en fast plats för sin restaurang i Kyrkslätt. 
Mira Strandbergmira.strandberg@vastranyland.fi
28.01.2023 05:22 UPPDATERAD 30.01.2023 10:09
På parkeringen vid stallbyggnaden på Wohls gård i Kyrkslätt har den lilla bruna serveringsvagnen fått en tillbyggnad i vinter. Helheten ser permanent ut men en utstickande stålarm med en vev och ett hjul avslöjar att det är fråga om en flyttbar konstruktion. 
Det här är Casa Daroma, frukten av en flerårig dröm om en fast plats i Kyrkslätt för krögarduon Shlomit Pierrot och Pablo Flores. Vägen hit har varit lång och oförutsägbar, inte minst med tanke på att Pierrot är från Israel och Flores från Ecuador. 
– Jag studerade i Tyskland och kom till Finland som utbyteselev två gånger. Båda gångerna studerade jag vid Lapin Yliopisto i Rovaniemi. Det var också dit jag egentligen ville flytta men min man, som nu är min ex-man, hade bättre möjligheter att få jobb i södra Finland. Så vi slog oss ner i Kyrkslätt, säger Pierrot. 

ANDRA LÄSER