Dyra råvaror tvingar restaurangerna att höja priserna eller stänga – Hangökrögare: "Försöker på nytt nästa sommar om inget under sker innan dess"

Efter två svåra år hoppades krögarna på att äntligen tjäna en slant den här sommaren. Då började livsmedelspriserna skena. Den dyra fisken tvingade det populära lunchstället Oi Hanko att lägga lapp på luckan. 

Slut på sushi- och thaibuffén. När priset på råvaror sköt i höjden tvingades Henry Lönnqvist fatta ett svårt beslut.
Benjamin Lundinbenjamin.lundin@vastranyland.fi
05.08.2022 06:27 UPPDATERAD 05.08.2022 09:24
Thairestaurangen Oi Hanko fick utmärkelsen årets lunchställe i Hangö år 2017, 2020 och 2021. Men sedan den 1 augusti är restaurangen låst och nedsläckt. Ägaren Henry Lönnqvist insåg under sommaren att situationen var ohållbar. Beslutet att stänga var inte lätt och han är besviken.
– Det började med att vi hade svårt att hitta arbetskraft. När priserna steg kraftigt gav inte längre lunchen tillräckligt stor vinst, så vi beslöt att sluta med den. Vi försöker på nytt nästa sommar om inget under sker innan dess. 

ANDRA LÄSER