Holmberg med till VM

Finländska sportskytteförbundet gjorde de sista valen till VM i slutet av förra veckan. Raseborgs Skyttars Krister Holmberg fick nu en VM-biljett till Changwon i Sydkorea i handen.

I den första omgången valdes KSF:s Sebastian Långström och Henna Viljanen och RS:s Joni Stenström. Jenna Kuisma från KSF fick grönt ljus till att åka till VM efter sin fina fjärdeplats i juniorvärldscupen under midsommaren.

Nu är det också klart att Holmberg får åka för att tävla i herrarnas rörligt mål. 46-åriga Holmberg fortsätter alltså att representera Finland i stortävlingar. Man hade en hård kamp om platserna och Holmbergs klubbkamrat, Niklas Hyvärinen föll knappt ut ur laget.

Finlands lag består av 30 idrottare. VM ordnas den 31 augusti till 15 september.

Holmberg fyra i Eskilstuna

Krister Holmberg tävlade under helgen i Eskilstuna, Sverige. Som bäst var Holmberg fjärde.

Holmberg var fjärde på normalloppet på 50 meter. Där sköt Holmberg 587 poäng, före honom var segraren Tomi-Pekka Heikkilä som sköt 592 poäng, svenskarna Emil Martinsson och Jesper Nyberg sköt 590 poäng. På blandloppet på 10 meter var Holmberg femte när han sköt 379 poäng. Här var Jesper Nyberg etta med fina 391 poäng.

Två sjätte platser blev det också för Holmberg den första knep han på normalloppet på 10 meter. Här var Niklas Bergström från Sverige etta på 585 poäng.

Den andra kom på blandloppet på 50 meter. Här sköt Holmberg 388 poäng i en högklassig tävling var Tomi-Pekka Heikkilä var etta på 396 poäng.

ANDRA LÄSER