Tenalateater ordnar trerättersmiddag med deckargåta – Hovijärvimordet stänger in publiken i en fjällstuga under andra världskriget

Under femton vinterkvällar förvandlas Bygdegården i Tenala till en fjällstuga i nordvästra Lappland år 1943. Hovijärvimordet är Tuf teaters andra deckargåta och på menyn står spioner, familjehemligheter och en trerättersmiddag.

Mordmysteriet i Tenala spelas av  (stående från vänster): Jennifer Karlsson, Malin Wikström-Orre, Stefan Elf, Jan Karell, Dan Idman och (sittande från vänster): Lisbeth Ryhänen, Tapsa Laasonen.
Benjamin Lundinbenjamin.lundin@vastranyland.fi
28.12.2022 19:06 UPPDATERAD 29.12.2022 16:01
Tuf teater är tillbaka med en ny deckargåta, Hovijärvimordet, och den här gången utspelar sig handlingen mitt under andra världskriget.
– Vi befinner oss i en fjällstuga i norra Finland, nära den svenska gränsen. Här samlas människor som deltar i en operation som borde utföras och har en viss militär betydelse. De blir instängda och avskärmade från omvärlden av ett oväder. Man får också i ett tidigt skede veta att det finns en förrädare i stugan. Tyvärr kan jag inte avslöja så hemskt mycket mer än så om handlingen, säger producenten Stefan Elf.
Den cirka 3,5 timmar långa föreställningen bjuder på en blandning av ett mysterium och en trerättersmiddag. Mellan rätterna får publiken ta del av en klurig historia om spioner, förrädare och intrikata familjehemligheter.

ANDRA LÄSER