Emil Lindholm sätter sig bakom Skodas ratt igen

Rallyföraren Emil Lindholm från Ingå kör nästa år en Skoda. Förutom att han deltar i den nationella FM-serien förhandlas det också om VM-rallyn.

Tillbaka. Emil Lindholm (t.h.) återvänder till Skoda. Också kartläsaren Mikael Korhonen fortsätter.
08.12.2019 12:00
GRX Teamets Emil Lindholm kör alltså tillsammans med kartläsaren Mikael Korhonen nästa säsong TGS Worldwide-teamets Skoda Fabia R5 Evo. För Lindholm och Korhonen betyder det att man återgår till Skoda efter ett år med Volkswagen. Året var dessutom framgångsrikt.
–Jag vill tacka Volkswagen och Printsport racing med Eero Räikkönen i spetsen för ett fint samarbete. Vi fastnade dock för Skoda för vi anser att det här är ett viktigt steg på min karriär, säger Lindholm i ett pressmeddelande.
Stallchefen i TGS är den forna toppföraren Toni Gardemeister. Han i sin tur konstaterade att den nya Fabian har hög potential.
– Det skall bli intressant att se den nya Skodan känns efter året i Volkswagen. Jämfört med den tidigare Evo-modellen är den här lättare och starkare. Bilen har nått fina resultat i VM-serien, säger Lindholm.

Hel säsong målet

Emil Lindholm säger att han har bra erfarenheter från sin förra sejour med Skoda.
– Mycket kommer förstås att förändras jämfört med den förra säsongen, men vi börjar med arbetet redan före jul. Som förare är det positivt att man kan komma med och köra bilen under i utvecklingsarbetet.
Säsongen kör i gång i januari med Arctic Rally i Rovaniemi som är en del av FM-serien. Målsättningen är en att köra en hel FM-serie.
– Det är i år sex FM-rallyn så det är ett mindre än i år. Det betyder att man inte har råd med några missar och därför försöker jag få till en bra helhet.

Hopp om VM-serien

FM-serien inleds med tre vinterrallyn. Efter det avgörs tre rallyn under sommaren och hösten med avslutning i september i Seinäjoki. Helt ny i den nuvarande FM-serien är den femte deltävlingen, rallyt i Uleåborg,
I år kom Emil Lindholm och Mikael Korhonen in på en tredje plats i FM1-serien. Också i år hoppas man på framgång.
– Vi kör ju i FM-serien och målet är att bli mästare i FM1-klassen. Dessutom är målet att vi ska kunna utvidga programmet till VM-serien, säger Emil Lindholm.

FM-serien i rally 2020

16-18.1. Rovaniemi.
7-8.2. S:t Michel.
28-29.2. Joensuu.
12-13.6. Kouvola.
4-5.9. Uleåborg.
25-26.9. Seinäjoki.
FM1-serien 2019: 1. Teemu Asunmaa Skoda 139,5, 2. Juha Salo Skoda 133, 3. Emil Lindholm Volkswagen 82.