Auvinen, Karell och Sandblom till final

Det räckte. Roope Auvinen tävlar om FM-medalj i morgon. Bild: VN-arkiv

Att Roope Auvinen och Linda Sandblom tog sig vidare från fredagens kvaltävlingar i FM var kanske inte överraskande. Däremot var det inte lika väntat att Emilia Karell skulle ta sig till final med nytt personligt rekord.

Friidrotts-FM i Åbo fortsatte på fredagen och flera västnyländska friidrottare deltog i de olika grenarna. Dagen inleddes med damernas spjutkval och där gick det bra för Sjundeå IF:s Emilia Karell. Hon blev femte efter att ha kastat nytt personligt rekord, 53,14 meter, och det gav henne en plats i lördagens spjutfinal. Kvalet vanns av Jatta-Mari Jääskeläinen som kastade 55,11 meter och Julia Vatanen blev andra. Hon kastade 54,52 meter. Janetta Lepistös 53,34 meter gav en tredje plats.

En stund efter att Karell hade kastat färdigt var det dags för herrarnas släggkval. SIF representerades av Roope Auvinen och Fredrik Fröberg. Auvinen kastade 65,15 meter och blev sjätte, vilket gav en finalplats. Fröberg kastade 60,96 meter, blev 13:e och tog sig inte till final.

Även damernas höjdhoppskval avgjordes på lördagseftermiddagen och HIK-friidrotts Linda Sandblom hörde till dem som hoppade. Hon hoppade endast två hopp. Först klarade Sandblom 168 centimeter och efter det lyckades hon – precis som ytterligare nio deltagare – på 171 centimeter. Det räckte den här gången till en finalplats och Sandblom kämpar om medaljerna i morgon.

Mer läsning