Augustinatten i Ekenäs slår rekord – igen

Populärt. I fjol lockade evenemanget Augustinatten drygt 1 700 besökare. Arrangörerna tror på publikrekord i år igen. Bild: VN-Arkiv/Märta Nummenmaa

Det populära musikevenemanget Augustinatten återvänder till Ekenäs på fredag igen. Det är tredje gången evenemanget ordnas och det har sålts rekordmånga biljetter på förhand, berättar arrangörerna.

De finlandssvenska artisterna JAG och Osq får sällskap på scenen av en annan finlandssvensk artist, Fanny (Fanny Forsander), samt svenska duon Vigiland och musikgruppen Hov1 på fredag 16 augusti.

– I år har vi förberett oss på helt annat sätt än förra året, för att minimera köandet på alla fronter och göra kvällens arrangemang så smidiga som möjligt. Med stor sannolikhet gör vi publikrekord i år igen. Förhandsförsäljningen har varit mycket bättre än förra året, säger arrangörerna Anders Sjöblom och Daniel Lindholm.

– Vädret verkar i nuläget också vara på vår sida, så det är verkligen bäddat för en lyckad kväll, säger Sjöblom.

Mer än 1 700 personer besökte Augustinatten som ordnades på Bossanova i fjol. Då evenemanget ordnades för första gången, år 2017, fanns 1 500 personer i publiken.

Evenemanget ordnas även i år på Bossanova i Ekenäs. Portarna till evenemanget öppnar klockan 18.

Mer läsning